Menu
gazpacho.jpg

Spaanse gazpacho

Gazpacho niet te verwarren met carpaccio is een koude Spaanse tomatensoep. Je kunt het trouwens ook van paprika’s of komkommer en avocado maken. Maar traditioneel is het met tomaat. Lekker sappige en zoete Spaanse tomaten. Het geheim voor deze romige soep leerde ik van mijn buurman Rikkert. Hij is Spanje kenner in de dop. Hij heeft er gewoond, geeft Spaanse kookcursussen en schrijft er over op zijn blog. Dat geheim vertel ik natuurlijk gewoon aan jullie door. Want zo zijn bloggers, die delen alles. Wat denk jij dat het is? Ik vertel het je. Het zit hem in de toevoeging van olijfolie. Ja echt. Daar mag best een royale scheut van in. Daar wordt hij super romig van. Moet je wel een lekkere olie nemen natuurlijk. Maar dat spreekt voor zich.

Misschien komt dit gazpacho recept je wel bekend voor. Het staat namelijk in mijn tweede kookboek.  Inmiddels ben ik druk bezig met boek nummer 3. Sterker nog alles staat al op de foto en het grootste schrijfwerk is ook al gedaan. Dat betekent nog niet dat het al af is. Het wordt namelijk nog gecheckt door de redactie van mijn uitgeverij. En de vormgever moet er nog een mooi geheel van maken. Maar ik weet nu al dat het een heel tof boek gaat worden. Met bijna 90 nieuwe Feel Good Food recepten die niet op de blog staan of zullen verschijnen. Het komt dit najaar uit. Tot die tijd moet je het nog even doen met boek nummer 2. Maar dat is geen straf hoor, want die is net zo fijn.

gazpacho

Ingrediënten voor 4 personen
5 grote tomaten
1 ui
0,5 rode peper
2 teentjes knoflook
1 klein ciabattabroodje (liefst iets oud)
1 dl water
80 ml olijfolie
Scheutje witte wijnazijn
Peper en zout

Zo maak je het
Hak de tomaten in grove stukken. Doe ze in een blender (of keukenmachine en met een staafmixer gaat het ook).

Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) grof. Voeg dit bij de tomaten.

Scheur de ciabatta in stukken en doe dit bij de tomaten.

Voeg een scheutje witte wijnazijn en 1 dl water toe.

Zet de blender aan en voeg langzaam de olijfolie toe.

Blend er een gladde en romige massa van. Is de gazpacho nog iets te dik voeg dan nog een scheutje water toe.

Breng de koude Spaanse tomatensoep indien nodig nog extra op smaak met wat peper en zout.

Officieel garneer je de Gazpacho met gekookt ei en Spaanse ham. Maar ik voegde een scheutje olijfolie en eventueel wat gehakte peterselie toe.

koude tomatensoep

spaanse gazpacho

Foto’s Goudse Fotografie

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn tweede kookboek al? Bestellen kan hier.  De derde is onderweg en ligt dit najaar in stores.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan