
Gazpacho
Gazpacho niet te verwarren met carpaccio is een koude Spaanse tomatensoep. Je kunt het trouwens ook van paprika’s of komkommer en avocado maken. Maar traditioneel is het met tomaat. Lekker sappige en zoete Spaanse tomaten. Het geheim van een lekker gazpacho recept leerde ik van mijn buurman Rikkert. Hij is Spanje kenner in de dop. Hij heeft er gewoond, geeft Spaanse kookcursussen en schrijft er over op zijn blog. Dat geheim vertel ik natuurlijk gewoon aan jullie door. Het zit hem in de toevoeging van olijfolie. Ja echt. Daar mag best een royale scheut van in. Daar wordt hij super romig van. Moet je wel een lekkere olie nemen natuurlijk. Maar dat spreekt voor zich.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 5 grote tomaten
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 0,5 rode peper
- 1 klein ciabatta broodjes (mag iets oud zijn)
- 1 dl water
- 80 ml olijfolie
- Scheutje witte wijnazijn
- Peper en zout
Zo maak je het
Hak de tomaten in grove stukken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en de rode peper (zonder de zaadjes) grof. Doe dit in een blender (of keukenmachine en met een staafmixer gaat het ook).
Scheur de ciabatta in stukken en doe dit bij de tomaten. Voeg een scheutje witte wijnazijn en 1 dl water toe. Zet de blender aan en voeg langzaam de olijfolie toe. Blend er een gladde en romige massa van. Is de gazpacho nog iets te dik voeg dan nog een scheutje water toe.
Breng de koude Spaanse tomatensoep indien nodig nog extra op smaak met wat peper en zout.
Officieel garneer je de Gazpacho met gekookt ei en Spaanse ham. Maar ik voegde een scheutje olijfolie en eventueel wat gehakte peterselie toe.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan