
Vegetarisch bladerdeeghapje



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 8 st.
- 300 gr vegetarisch gehakt
- 1 blik kikkererwten (400 gram )
- 1 ui
- 8 velletjes bladerdeeg
- 1 ei
- 2 el mosterd
- 2 tl zwarte sesamzaadjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken in een vergiet. Laat het bladerdeeg ontdooien.
Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Breng op smaak met zout en peper. Schep de ui uit de pan in een mengkom. Voeg het vegetarisch gehakt, mosterd en kikkererwten toe, kneed door elkaar en vorm 8 worstjes van 10 bij 2 cm (ongeveer 70 gram per stuk).
Leg op elk stuk bladerdeeg een vegetarisch gehakt worstje en vouw het deeg om het worstje heen. Druk de zijkant even goed aan en maak eventueel met een vork een patroontje. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met een losgeklopt ei. Bestrooi met de sesamzaadjes en zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat de vegetarische bladerdeeghapjes met gehakt afkoelen en serveer met mosterd.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan