Vegetarisch bladerdeeghapje met gehakt

Vegetarisch bladerdeeghapje

Zin in een vegetarisch bladerdeeghapje? Maak dan deze saucijzenbroodjes met vega gehakt. Lekker als snack maar kun je ook heerlijk bij een kom met groenten- of tomatensoep. Wist je dat vers bladerdeeg vaak vegan is. Tenzij je roomboter bladerdeeg gebruikt. We maakten een vulling met vegetarisch gehakt en voegden hier kikkererwten aan toe. Je kunt dit recept ook maken door linzen of paddestoelen aan het gehakt toe te voegen. Echt een lekker hapje voor bij de borrel en de vleesliefhebber zal zijn portie vlees niet missen.
vega worstenbroodje
Vegetarisch bladerdeeghapje met gehakt

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 8 st.

  • 300 gr vegetarisch gehakt
  • 1 blik kikkererwten (400 gram )
  • 1 ui
  • 8 velletjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 2 el mosterd
  • 2 tl zwarte sesamzaadjes
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Giet de kikkererwten af, spoel ze onder koud water af en laat ze uitlekken in een vergiet. Laat het bladerdeeg ontdooien.

  3. Pel en snipper de ui. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit de ui aan. Breng op smaak met zout en peper. Schep de ui uit de pan in een mengkom. Voeg het vegetarisch gehakt, mosterd en kikkererwten toe, kneed door elkaar en vorm 8 worstjes van 10 bij 2 cm (ongeveer 70 gram per stuk).

  4. Leg op elk stuk bladerdeeg een vegetarisch gehakt worstje en vouw het deeg om het worstje heen. Druk de zijkant even goed aan en maak eventueel met een vork een patroontje. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met een losgeklopt ei. Bestrooi met de sesamzaadjes en zet ze 25-30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat de vegetarische bladerdeeghapjes met gehakt afkoelen en serveer met mosterd.

vega worstenbroodje
vega worstenbroodje

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.6 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in