
Avocado Hummus
Avocado hummus is lekker bij tortilla chips! Het is eigenlijk een mix tussen guacamole en hummus. Maar je kan er ook lekker je groentes in dippen of het op een broodje smeren. Je moet deze hummus wel snel opeten, want avocado heeft nogal snel de neiging tot verkleuren. Het is zeker nog wel lekker dan, het ziet er alleen iets minder fris uit.


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 1 bakje
- 1 avocado
- 200 gr kikkererwten (uit blik)
- 2 teentjes knoflook
- Sap van een halve citroen
- 2 el tahin
- 1 tl komijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Halveer de avocado en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in de kom van je keukenmachine.
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en voeg ze bij de avocado. Voeg de tahin, knoflook, komijn en het citroensap toe. Mix alles door elkaar tot een gladde massa. Is de hummus te dik, voeg dan een scheutje water toe.
Breng de hummus op smaak met peper en zout. Garneer met een drizzle olijfolie.
Serveer met tortillachips of een stokbroodje.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan