Avocado Hummus

Avocado Hummus

Ik ben echt dol op hummus en het is ook nog een heel gezond en skinny ook. Ik heb al eerder een klassieke hummus en een hummus met zongedroogde tomaat met jullie gedeeld en ik heb nu weer een fijn receptje dat ik met jullie wil delen. Deze avocado hummus is eigenlijk per toeval ontstaan. Ik had wat avocado’s over en deze moesten op, dus toen ben ik maar gaan mixen.

Avocado hummus is lekker bij tortilla chips, het is eigenlijk een mix tussen guacamole en hummus. Maar je kan er ook lekker je groentes in dippen of het op een broodje smeren. Ik zou de hummus wel snel opeten, want avocado heeft nogal snel de neiging tot verkleuren. Het is zeker nog wel lekker dan, het ziet er alleen iets minder fris uit.

avocado hummus

Ingrediënten voor 1 bakje
1 avocado
200 gr kikkererwten uit blik
1 klein uitje
2 tenen knoflook
Sap van een 1/2 citroen
1 el Tahin
1 tl komijn
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Meng alle ingrediënten samen in een keukenmachine tot er een gladde pasta ontstaat.

Breng de hummus op smaak met de komijn en voldoende peper en zout.

Voeg net zoveel olijfolie toe, totdat je de juiste dikte hebt bereikt.

Het moet een smeuiige dip worden.

Serveer de avocado hummus met nacho’s.

avocado hummus

 

Tags

Avocado Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in