
Vegan koeken van amandelmeel
Vegan koeken recept? Bak vandaag nog deze heerlijke vegan koeken van amandelmeel. Het is een heel simpel recept. Het voorbereidende werk heb je zo gedaan. Alle ingrediënten tot een deeg kneden (met de hand of met een keukenmachine) en daarna rol je er een dikke worst van. Dan kun je even een uurtje iets anders gaan doen zodat het deeg goed kan rusten. Hiervoor leg je het deeg een uurtje in de vriezer. Daarna kun je er hele mooie plakjes van snijden. Leg de plakjes op een bakplaat, zorg er voor dat de koekjes voldoende ruimte hebben, anders heb je na het bakken 1 grote koek.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 12 st.
- 75 gr amandelmeel
- 100 gr bloem
- 1 tl bakpoeder
- 75 gr margarine
- 30 ml haverdrank
- 125 gr lichtbruine basterdsuiker
- parelsuiker
- Rasp van 1 citroen
Zo maak je het
Doe alle ingrediënten behalve de parelsuiker in de keukenmachine en kneed tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met de hand.
Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg tot een worst van 5 cm dik en 16 cm lang. Dek af met vershoudfolie. Laat 60 minuten opstijven in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 200 graden, 180 graden hetelucht. Haal de rol uit de vriezer en snijd in plakken van 1 centimeter dik. Verdeel de plakken, met voldoende ruimte er tussen, over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de parelsuiker in de koekjes en bak 18 min in de oven goudbruin en gaar. Laat de vegan koeken afkoelen op de bakplaat.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan