Vegan koekjes

Vegan koekjes

Vegan koekjes bakken? Bak vandaag nog deze heerlijke vegan koekjes van amandelmeel. Het is een heel simpel recept. Het voorbereidende werk heb je zo gedaan. Alle ingrediënten tot een deeg kneden (met de hand of met een keukenmachine) en daarna rol je er een dikke worst van. Dan kun je even een uurtje iets anders gaan doen zodat het deeg goed kan rusten. Hiervoor leg je het deeg een uurtje in de vriezer. Daarna kun je er hele mooie plakjes van snijden. Leg de plakjes op een bakplaat, zorg er voor dat de koekjes voldoende ruimte hebben, anders heb je na het bakken 1 grote koek.

Koekjes zonder ei

Koekjes zonder ei bakken? Dat kan gewoon. Deze vegan koekjes zonder ei zijn heel eenvoudig te maken. In plaats van ei gebruiken we een beetje haverdrank om het deeg wat bij elkaar te houden. Als vervanging voor ei kun je ook een beetje banaan of appelmoes gebruiken, maar dit heeft wel wat invloed op de smaak. Benieuwd naar onze andere vegan recepten? Neem dan hier een kijkje.

Vegan koekjes
Vegan koekjes
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 12 st.

  • 75 gr amandelmeel
  • 100 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 75 gr margarine
  • 30 ml haverdrank
  • 125 gr lichtbruine basterdsuiker
  • parelsuiker
  • Rasp van 1 citroen
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe alle ingrediënten behalve de parelsuiker in de keukenmachine en kneed tot een samenhangend deeg. Dit kan ook met de hand. 

  2. Bestuif het werkblad met wat bloem. Rol het deeg tot een worst van 5 cm dik en 16 cm lang. Dek af met vershoudfolie. Laat 60 minuten opstijven in de vriezer.

  3. Verwarm de oven voor op 200 graden, 180 graden hetelucht. Haal de rol uit de vriezer en snijd in plakken van 1 centimeter dik. Verdeel de plakken, met voldoende ruimte er tussen, over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de parelsuiker in de koekjes en bak 18 min in de oven goudbruin en gaar. Laat de vegan koekjes afkoelen op de bakplaat.

Koekjes zonder ei
Vegan koekjes recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.8 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in