
Groentechips
Een lekker tussendoortje of borrelhapje zijn deze groentechips. Gemaakt van wortel, pastinaak en rode biet. Zelf groentechips maken? Dit kan in de oven, maar je kunt ze eventueel ook frituren in zonnebloemolie.
Zijn groentechips gezond?
Het eten van groentechips is gezonder dan gewone chips, want ze zijn natuurlijk gemaakt van groenten. En als je ze in de oven maakt, zijn ze niet zo vet. Lekker met een glaasje wijn erbij of een spa rood met een schijfje citroen voor bij de borrel of eet ze als tussendoortje.


We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten
- 1/2 winterpeen
- 1/2 pastinaak
- 1 rode biet
- Olijfolie
- Zeezout
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Schil de rode biet en schaaf er hele dunne plakjes van met een kaasschaaf of mandoline. Het is echt belangrijk dat de schijfjes heel dun zijn, anders worden ze niet crispy.
De wortel en pastinaak hebben we niet geschild en verder ook in dunne plakjes geschaafd.
Leg de groenten op een vel bakpapier en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi ze met wat zeezout.
Bak de groentechips in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven, laat ze vervolgens afkoelen en serveer ze direct.
Leg eventueel halverwege de baktijd een vel bakpapier over de chips als de randen te bruin worden. Enjoy!

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan