Groentechips
Een lekker tussendoortje of borrelhapje zijn deze groentechips. Gemaakt van wortel, pastinaak en rode biet. Zelf groentechips maken? Dit kan in de oven, maar je kunt ze eventueel ook frituren in zonnebloemolie.
Zijn groentechips gezond?
Het eten van groentechips is gezonder dan gewone chips, want ze zijn natuurlijk gemaakt van groenten. En als je ze in de oven maakt, zijn ze niet zo vet. Lekker met een glaasje wijn erbij of een spa rood met een schijfje citroen voor bij de borrel of eet ze als tussendoortje.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten
- 1/2 winterpeen
- 1/2 pastinaak
- 1 rode biet
- Olijfolie
- Zeezout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Schil de rode biet en schaaf er hele dunne plakjes van met een kaasschaaf of mandoline. Het is echt belangrijk dat de schijfjes heel dun zijn, anders worden ze niet crispy.
De wortel en pastinaak hebben we niet geschild en verder ook in dunne plakjes geschaafd.
Leg de groenten op een vel bakpapier en besprenkel ze met wat olijfolie. Bestrooi ze met wat zeezout.
Bak de groentechips in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven, laat ze vervolgens afkoelen en serveer ze direct.
Leg eventueel halverwege de baktijd een vel bakpapier over de chips als de randen te bruin worden. Enjoy!
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in