Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven

Gebakken aardappelen, we zijn er mee opgegroeid. De lekkerste is wat ons betreft de roseval aardappel. Deze eet je met schil en heeft een beetje een zoetige smaak. We roosteren deze roseval aardappeltjes het liefst in de oven. Dat is lekker makkelijk! Even wassen, snijden en op een bakplaat gooien. Wat kruiden erover en klaar ben je. Best wel easy dus. Je moet deze aardappeltjes uit de oven zelf maar eens proberen.

Roseval aardappeltjes uit de oven
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr roseval aardappeltjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • Zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Was de roseval aardappeltjes en verwijder eventuele oneffenheden. Dep ze droog met een keukenpapiertje en snij de aardappeltjes in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat bekleed met papier.

  3. Plet 2 knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg deze tussen de aardappeltjes. Verdeel wat rozemarijn tussen de aardappels en drizzle er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en hussel door elkaar.

  4. Bak de roseval aardappeltjes in 30 – 35 minuten goudbruin in de oven.

Roseval aardappeltjes uit de oven

Wat vind jij van dit recept?

3.4 (139 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Eenpansgerechten Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Franse recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in