
Roseval aardappeltjes uit de oven
Gebakken aardappelen, we zijn er mee opgegroeid. De lekkerste is wat ons betreft de roseval aardappel. Deze eet je met schil en heeft een beetje een zoetige smaak. We roosteren deze roseval aardappeltjes het liefst in de oven. Dat is lekker makkelijk! Even wassen, snijden en op een bakplaat gooien. Wat kruiden erover en klaar ben je. Best wel easy dus. Je moet deze aardappeltjes uit de oven zelf maar eens proberen.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr roseval aardappeltjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- Zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Was de roseval aardappeltjes en verwijder eventuele oneffenheden. Dep ze droog met een keukenpapiertje en snij de aardappeltjes in partjes. Verdeel de partjes over een bakplaat bekleed met papier.
Plet 2 knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg deze tussen de aardappeltjes. Verdeel wat rozemarijn tussen de aardappels en drizzle er wat olijfolie overheen. Breng op smaak met zout en hussel door elkaar.
Bak de roseval aardappeltjes in 30 – 35 minuten goudbruin in de oven.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan