Pittige pompoensoep
Houd je wel van een beetje pit? Probeer dan deze pittige pompoensoep met kokosmelk eens. Omdat pompoen zoet van smaak is, kan het wel een beetje spice gebruiken. En dat doen we heel simpel door Thaise currypasta toe te voegen. Nee je hebt geen ellenlange lijst van specerijenlnodig en je hoeft ook niet naar de Toko, gewoon een lepeltje van dit goudgele goedje en klaar is je Thaise soep. Hij is mild pittig (dus ook geschikt voor kinderen), houd je van heel pittig? Voeg dan gerust een lepeltje extra currypasta toe.
Voor deze Thaise soep heb je echt geen ellenlange specerijenlijst nodig. Een lepeltje currypasta doet de Magic.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 el gele currypasta (wij zijn fan van Fairtrade Original)
- Sap van een halve limoen
- Zout
- Olijfolie
Lekker met
- Chilipeper
- Verse koriander
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Was de pompoen en halveer hem. Verwijder het steeltje, de pitten (deze kan je roosteren) en het vruchtvlees. Snij de pompoen in grove stukken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de currypasta toe en bak dit mee.
Voeg de pompoen, de bouillon en de kokosmelk toe en laat de soep ongeveer 15 minuten koken (totdat de pompoen gaar is).
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng hem verder op smaak met zout, het limoensap, eventueel wat verse chilipeper en grofgehalte koriander.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in