
Pittige pompoensoep
Houd je wel van een beetje pit? Probeer dan deze pittige pompoensoep met kokosmelk eens. Omdat pompoen zoet van smaak is, kan het wel een beetje spice gebruiken. En dat doen we heel simpel door Thaise currypasta toe te voegen. Nee je hebt geen ellenlange lijst van specerijenlnodig en je hoeft ook niet naar de Toko, gewoon een lepeltje van dit goudgele goedje en klaar is je Thaise soep. Hij is mild pittig (dus ook geschikt voor kinderen), houd je van heel pittig? Voeg dan gerust een lepeltje extra currypasta toe.
Voor deze Thaise soep heb je echt geen ellenlange specerijenlijst nodig. Een lepeltje currypasta doet de Magic.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 ltr (kippen)bouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2 el gele currypasta (wij zijn fan van Fairtrade Original)
- Sap van een halve limoen
- Zout
- Olijfolie
Lekker met
- Chilipeper
- Verse koriander
Zo maak je het
Was de pompoen en halveer hem. Verwijder het steeltje, de pitten (deze kan je roosteren) en het vruchtvlees. Snij de pompoen in grove stukken.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg de currypasta toe en bak dit mee.
Voeg de pompoen, de bouillon en de kokosmelk toe en laat de soep ongeveer 15 minuten koken (totdat de pompoen gaar is).
Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng hem verder op smaak met zout, het limoensap, eventueel wat verse chilipeper en grofgehalte koriander.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan