Tiramisu oats

Tiramisu overnight oats

Overnight oats ken je vast al. Maar wat als je dit makkelijke ontbijtje nóg beter maakt met de smaken van tiramisu? Met deze tiramisu overnight oats in de koelkast word je wakker met een glimlach op je gezicht – want je wéét dat er wat lekkers op je te wachten staat. Dé truc om deze bijzondere havermoutpap een fikse kick te geven, is het toevoegen van sterke espresso.

Tip: wil je dit recept helemaal vegan maken? Kies dan voor plantaardige yoghurt.

Pauline

Vegan overnight oats

Deze tiramisu overnight oats kun je ook heel makkelijk aanpassen naar een vegan ontbijtje. Gebruik plantaardige yoghurt in plaats van yoghurt op basis van melk en kies voor havermelk in plaats van koemelk. In dit recept gebruiken we ahornsiroop om de overnight oats lekker zoet te maken, dit is een fijn vegan alternatief voor honing.

ingredient havermout
Tiramisu overnight oats
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 80 gr havermout (kan glutenvrij)
  • 175 ml (haver)melk
  • 80 ml sterke koffie, espresso
  • 1,5 el chiazaad
  • 2 el ahornsiroop
  • 200 gr Griekse yoghurt (eventueel plantaardig)
  • cacao

Zo maak je het

  1. Doe de havermout en het chiazaad in een mengkom. Voeg de melk, 1 el ahornsiroop (of meer naar wens) en de dubbele espresso toe. Meng alles goed door elkaar. Dek de kom af en zet een nacht in de koelkast.

  2. Meng de volgende ochtend yoghurt naar wens met 1 eetlepel ahornsiroop.

  3. Verdeel een laagje van de tiramisu overnight oats in een glas. Verdeel daarover een laagje yoghurt. Herhaal deze stap twee keer en eindig met een laagje yoghurt. Bestuif met cacao.

Overnight oats recept
Tiramisu oats

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (60 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Gezonde tussendoortjes Makkelijke recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Notenvrije recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in