Menu
vegetarische-pasta-4.jpg

Vegetarische pasta met sjalotjes

Zin in een lekker vegetarische pasta recept? Dan is deze lintpasta met gebakken sjalotjes echt een aanrader. De sjalotjes bak je op een heel laag vuur, dit doe je zo langzaam mogelijk. Wanneer je een vlamverdeler hebt, dan is het nu tijd om die uit de kast te halen. Eenvoudige smaakmakers daar gaat het in de Italiaanse keuken vaak om. Niet al te veel fratsen en simpele maar lekkere ingrediënten. Het liefste ook uit het seizoen en met liefde klaargemaakt. Je kunt al je liefde kwijt hoor in deze vegetarische pasta! Liever een pasta recept met vlees? Probeer deze dan eens.

Lekker vega

Ik zie je denken: 12 sjalotjes! Inderdaad best veel. Maar ze zijn net als paddestoelen en spinazie. Er blijft gewoon niets van over wanneer je ze tot een saus verwerkt. En zo groot zijn ze nou ook weer niet. Je bakt ze voor dit vegetarische pasta recept dus lekker langzaam en daarna giet je er een beetje balsamico azijn bij. Beetje inkoken en dan schep je de pasta er doorheen. Italianen gieten hun pasta trouwens niet echt af. Ze scheppen het gewoon uit het kokende water. Voordeel je hebt gelijk wat kookvocht in de saus die de saus en de pasta mooi samenbrengt. Garneer met de verse salie en geroosterde pijnboompitjes.

 

Ingrediënten (voor 4 personen)
400 gr lintpasta (ik gebruikte: mafaldine pasta, maar spaghetti of tagliatelle kan ook)
12 sjalotjes
2 teentjes knoflook
2 el Balsamicoazijn
50 gr pijnboompitten
1 takje verse salie + extra voor garneren
Peper en zout
Olijfolie en boter

Zo maak je het
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze een kleurtje krijgen. Zet ze even apart.

Snijd de sjalotjes in parten. En de knoflook in dunne plakjes. Doe 2 el olijfolie  in een koekenpan en voeg de sjalotjes en plakjes knoflook toe. Bak de sjalotjes 5-6 minuten op laag vuur. Voeg de salie toe en wat boter en bak voor nog 3 minuten. Voeg de balsamicoazijn toe en laat op laag vuur inkoken.

Kook de pasta in ruim gezouten water tot beetgaar.

Schep de pasta uit de pan en voeg bij de sjalotjes. Hussel goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper. Garneer de vegetarische pasta eventueel met wat verse salie en de geroosterde pijnboompitjes.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan