Menu
DSC_0220-710x380.jpg

Aardappeltjes uit de oven met Rozemarijn

Ik heb jullie mijn nieuwe keuken nog niet laten zien en dat komt omdat onze vloer nog steeds niet gelegd is. We hebben nu een tapijt dat met plakband aan elkaar zit en dat doet afbreuk aan mijn mooie keuken. Maar in mijn keuken zit een dubbele oven, of eigenlijk is het een oven en een combi magnetron.

Super handig als je gelijktijdig kip en aardappeltjes uit de oven wilt maken. Of als je meerdere taarten tegelijk wilt bakken, of als je voor heel veel mensen tegelijk kookt. Ik ben er in ieder geval helemaal mee in mijn nopjes. Deze aardappeltjes uit de oven met Rozemarijn maakte ik al in mijn oude huis, want met 1 oven, gaat dit natuurlijk ook prima.

Ingrediënten voor 4 personen
8 aardappelen (kruimige)
2 takjes Rozemarijn
2 knoflooktenen
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen en dep ze droog met een keukenpapiertje. Ik houd ze het liefst in de schil.

Snij de aardappelen in partjes en leg op een bakplaat.

Drizzel er wat olijfolie overheen en breng de aardappeltjes op smaak met wat zout.

aardappeltjes uit de oven

Kneus de knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg ze tussen de aardappeltjes.

Hak de Rozemarijn fijn en strooi dit over de partjes.

De aardappeltjes uit de oven zijn na ongeveer 30 minuten klaar.

aardappeltjes uit de oven

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan