
Aardappeltjes uit de oven
Aardappeltjes uit de oven is het ideale “kan altijd” bijgerecht. Serveer deze aardappeltjes met rozemarijn bij een gegrild kippetje, een lekker stukje vis of een vega burger. Je kan aardappeltjes natuurlijk gewoon in de pan bakken. Maar aardappeltjes in de oven bereiden is veel makkelijker. Dan is het gewoon een kwestie van snijden, op smaak brengen en hup de oven inschuiven. Kan je in de tussentijd mooi iets anders doen.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 800 gr kruimige aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 takjes rozemarijn
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)
Was de aardappelen en dep ze droog met een keukenpapiertje. Je kan de schil eraan laten. Halveer ze of snijd ze in parten, afhankelijk van de grootte van je aardappelen.
Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat. Drizzel er wat olijfolie overheen en breng de aardappeltjes op smaak met wat zout. Kneus de knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg ze tussen de aardappeltjes. Hak de Rozemarijn fijn en strooi dit over de partjes.
Bak de aardappelen in ongeveer 35 minuten goudbruin. Schep ze tussentijds even om.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan