Aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de oven

Aardappeltjes uit de oven is het ideale “kan altijd” bijgerecht. Serveer deze aardappeltjes met rozemarijn bij een gegrild kippetje, een lekker stukje vis of een vega burger. Je kan aardappeltjes natuurlijk gewoon in de pan bakken. Maar aardappeltjes in de oven bereiden is veel makkelijker. Dan is het gewoon een kwestie van snijden, op smaak brengen en hup de oven inschuiven. Kan je in de tussentijd mooi iets anders doen.

Aardappeltjes uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr kruimige aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)

  2. Was de aardappelen en dep ze droog met een keukenpapiertje. Je kan de schil eraan laten. Halveer ze of snijd ze in parten, afhankelijk van de grootte van je aardappelen.

  3. Verdeel de aardappeltjes over een bakplaat. Drizzel er wat olijfolie overheen en breng de aardappeltjes op smaak met wat zout. Kneus de knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg ze tussen de aardappeltjes. Hak de Rozemarijn fijn en strooi dit over de partjes.

  4. Bak de aardappelen in ongeveer 35 minuten goudbruin. Schep ze tussentijds even om.

Aardappeltjes uit de oven

Tags

Basisrecepten Familie recepten Makkelijke recepten Aardappel Franse recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Kerst Oven Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Bijgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (13 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in