Menu
scroppino-2-710x380.jpg

Scroppino

Een keer per week speelden wij restaurantje op de Hotelschool. De ene week stond je in de keuken, de andere week in het restaurant. Meestal werden er 5 gangen geserveerd, behalve met kerst. Met kerst werd alles uit de kast gehaald en serveerden we 10 gangen. Fantastisch vond ik dat. Een spoom mocht dan niet ontbreken. Een spoom is een bolletje sorbetijs in Prosecco of Champagne en is bedoeld om je smaak te neutraliseren. Een scroppino lijkt heel erg op een spoom, alleen is hier nog wodka aan toegevoegd. Extra lekker dus. En het past helemaal bij het Italiaanse kerstmenu van deze week.

Je kunt de scroppino ook als dessert serveren. Maar ik vind het toch leuker om het tussen de gangen door te doen. Het is lekker fris en zorgt ervoor dat je weer extra trek krijgt in het hoofdgerecht. Het lekkerste is om een fris soort sorbetijs te nemen zoals limoen- of citroenijs. Maar het kan bijvoorbeeld ook met frambozen- of kersenijs met crème de cassis in plaats van wodka. Je moet het wel even à la minute maken, maar in de blender is dit zo gepiept.

scroppino maken

Ingrediënten voor 4 personen
1 ltr citroensorbetijs
240 ml Prosecco
120 ml wodka

Zo maak je het
Blend alles in de blender tot een romige massa.

Giet de scroppino in champagneglazen.

Serveer de scroppino meteen.

scroppino maken

Morgen deel ik het hoofdgerecht met jullie. Spannend he?

Veel kookplezier! En laat het mij vooral weten als je dit gekookt hebt via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik super leuk! 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan