Scroppino

Scroppino

Dit is een lekker scroppino recept met citroensorbetijs, prosecco en wodka. Je kunt de scroppino ook als dessert serveren. Maar wij vinden het leuker om het tussen de gangen door te doen van een uitgebreid diner. Het is lekker fris en zorgt ervoor dat je weer extra trek krijgt in het hoofdgerecht. Het lekkerste is om een fris soort sorbetijs te nemen zoals limoen- of citroenijs. Maar het kan bijvoorbeeld ook met frambozen- of kersenijs met crème de cassis in plaats van wodka. Je moet het wel even à la minute maken, maar in de blender is dit zo gepiept. Liever een alcoholvrije scroppino, bekijk dan dit recept.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ltr citroensorbetijs
  • 240 ml prosecco
  • 120 ml wodka

Zo maak je het

  1. Mix alle ingrediënten kort in een blender tot een romige massa. Giet de scroppino in champagneglazen.

    Serveer de scroppino meteen.

Scroppino

Tags

Cocktail recepten Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Kerst Oud en nieuw Vegan recepten Vegetarische recepten Drankjes Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (6 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in