Marokkaanse couscous
Een Marokkaanse couscous vol kleuren
Deze Marokkaanse couscous zit vol geroosterde groenten, couscous, frisse granaatappelpitjes en zachte, zoetige gedroogde abrikozen. De geroosterde bospeen, zoete aardappel en pastinaak bieden een stevige basis, terwijl de couscous, die we koken in een smaakvolle tomatensaus, zorgt voor een lekkere smaak. Een waar smaakbommetje dus, die je meeneemt naar de straten van Marokko.
Dit Marokkaanse couscous gerecht is niet alleen heel lekker om te eten, maar ook een plaatje om te zien, met de levendige kleuren van de groenten en de felle kleur van de granaatappelpitjes. Wat ons betreft de ideale manier om een stukje Noord-Afrikaanse gastvrijheid in je eigen keuken te brengen, zonder uren in de keuken te hoeven staan.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr couscous
- 300 gr bospeentjes (bijvoorbeeld regenboog)
- 300 gr zoete aardappel
- 250 gr pastinaak
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 4-5 takjes peterselie
- 90 gr granaatappelpitjes
- 1 blik tomaten
- 400 ml groentebouillon
- 100 gr gedroogde abrikozen
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
- Hapjespan met deksel, of tajine
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven-en onderwarmte) of 180 graden (hetelucht).
Maak de bospeen, pastinaak en zoete aardappel schoon, dep ze droog met een theedoek. Snijd ze in grove stukken en verdeel ze in een enkele laag over een bakplaat. Drizzle olijfolie over de groenten en rooster ze 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot ze gaar en goudbruin zijn.
Haal de schil van de ui en knoflook en hak fijn. Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan of tajine. Voeg ui en knoflook toe, bak ze circa 4 minuten op laag vuur.
Voeg de tomaten uit blik toe, roer goed en breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. Meng de couscous door de tomatensaus en voeg de hete groentebouillon toe. Dek de pan af met het deksel, en laat de couscous circa 15 minuten wellen.
Tip: Let op dat de bouillon kokend heet is, anders welt de couscous niet. Dek de pan ook direct af met een goed passend deksel.
Haal de couscous met een vork los, schep op een mooie schaal. Verdeel de geroosterde groenten over de couscous. Snijd de abrikozen in stukjes en meng alles voorzichtig door de couscous. Hak de peterselie fijn en strooi samen met de granaatappelpitjes over de Marokkaanse couscous.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in