
Chinese kool roerbak
Chinese kool roerbak: dit is echt zo’n fijne doordeweekse maaltijd. Snel klaar, bomvol smaak en met ingrediënten die je waarschijnlijk al in huis hebt. De malse pulled chicken is heerlijk in combinatie met de knapperige Chinese kool en de frisse komkommer.
De ster van deze Chinese kool roerbak
Maar de ster van dit gerecht? Dat is zonder twijfel de zoete, hartige saus met gember, knoflook en sojasaus. Die trekt overal lekker in en maakt van een simpel bord rijst iets heel bijzonders.
Voor de saus gebruiken we KIKKOMAN sojasaus, onze favoriete smaakmaker. Deze Japanse klassieker is vol, hartig en zit boordevol umami. Perfect om mee te wokken, maar ook ideaal als marinade of in een saus zoals deze. En wist je dat hij ook verkrijgbaar is in handige 500ml formaat flessen?


Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr rijst
- 400 gr kippendijfilets
- 1,5 Chinese kool
- 0,5 komkommer
- 100 gr diepvries doperwten
- 3 tenen knoflook
- 1,5 cm gember
- 3 takjes koriander
- 600 ml kippenbouillon
- 1,5 el maizena
- 150 ml KIKKOMAN sojasaus
- 3 el rijstazijn
- 4,5 el honing
- (zonnebloem) olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de Chinese kool in repen. Snijd de komkommer in de lengte in kwarten en daarna de kwarten in schuine stukken van ca. 2,5 centimeter. Haal de schil van de knoflook en hak samen met de gember fijn.
Schenk de kippenbouillon in een pan, breng aan de kook en leg de kippendijen (in zijn geheel) in de bouillon. Laat de kip in circa 20 minuten zachtjes gaar koken. Haal de kip uit de bouillon, laat iets afkoelen en trek met twee vorken of met de hand uit elkaar. Zet tot gebruik apart.
Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng in een kom de KIKKOMAN sojasaus, honing, gember, knoflook, rijstazijn, maïzena en 150 milliliter water tot een gladde saus.
Verhit een scheutje olie in een wok of ruime koekenpan en roerbak de Chinese kool 3-4 minuten op hoog vuur. Voeg de diepvries doperwten (deze hoef je niet eerst te ontdooien) en komkommer toe en bak nog 2 minuten mee.
Schenk de saus erbij en laat 2-3 minuten inkoken tot de saus bindt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de kip toe en schep goed om zodat alles bedekt is met de saus.
Verdeel de rijst en de Chinese kool roerbak over de borden en garneer met koriander.
Variatietips
- Liever vega? Vervang de kip door jackfruit of krokant gebakken tofu.
- Ook lekker: roer wat cashewnoten of pinda’s door de saus voor een bite.
- In plaats van Chinese kool kun je ook spitskool of paksoi gebruiken.
- Geen fan van rijst? Serveer dit met noedels of in een slablad als frisse wraps.


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in