Koreaanse gehaktballetjes

Koreaanse gehaktballetjes

Weer eens wat anders serveren dan standaard gehaktballen? Deze Koreaanse gehaktballetjes, geserveerd met gebakken rijst, groenten en een heerlijke saus, brengen de smaak van Korea naar je eigen Hollandse keuken. Dit gerecht is eenvoudig te maken en zit boordevol smaak: écht een aanrader om eens te proberen.

Een heerlijke smaakmaker: Sojasaus Sucrée

Bij het bereiden van de gehaktballetjes is KIKKOMAN Sojasaus Sucrée een onmisbare smaakmaker. Deze zoete sojasaus is ideaal voor het karameliseren van deze gehaktballetjes, maar ook heerlijk over gekookte rijst of voor het roerbakken van groenten. De saus is natuurlijk gefermenteerd en gebrouwen zonder kunstmatige kleur- en smaakstoffen. Echt een lekkere balans van hartige en lichtzoete smaken, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan elke Aziatische maaltijd.

Je kunt deze Koreaanse gehaktballetjes serveren met basmati of zilvervliesrijst, die je bakt met knapperige groenten en kimchi voor extra smaak. De kimchi geeft de rijst een pittige kick, terwijl de Sucrée sojasaus de gehaktballetjes een mooie glans en zoetige smaak geeft. Voeg wat verse bosui en sesamzaadjes toe voor extra textuur en smaak.

Koreaanse gehaktballetjes
KIKKOMAN Sojasaus Sucrée
Koreaanse gehaktballetjes
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr rijst (bijvoorbeeld basmati of zilvervliesrijst)
  • 500 gr gemengd gehakt (of gebruik plantaardig gehakt)
  • 4 kropjes shanghai paksoi
  • 1 winterpeen
  • 3 bosuien
  • 1 teen knoflook
  • 0,5 cm gember
  • 320 gr kimchi
  • 100 + 30 ml KIKKOMAN Sojasaus Sucrée
  • 25 ml KIKKOMAN sojasaus
  • 1 el panko
  • 1-2 el sesamzaadjes (gemengde)
  • (zonnebloem)olie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verspreid de gekookte rijst over een platte schaal zodat de rijst sneller kan afkoelen.

  2. Meng in een kom het gehakt met 2 eetlepels KIKKOMAN Sojasaus Sucrée (30 milliliter), 1 theelepel zout en royaal versgemalen peper en 1 eetlepel panko. Kneed goed door elkaar en rol er 16 kleine gehaktballetjes van (circa 36 gram per balletje). Zet tot gebruik in de koelkast.

  3. Haal de schil van de knoflook en hak fijn. Maak een klein stukje gember schoon en hak fijn. Meng in een kom 100 mililiter Sojasaus Sucrée, sojasaus, gember en knoflook. Zet opzij.

  4. Maak de wortel schoon en snijd in stukjes. Hak de kimchi fijn in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Verhit een scheutje olie in een grote ruime koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gekookte afgekoelde rijst toe en bak deze samen met de fijngehakte kimchi en wortel in de olie, tot de rijst licht knapperig is en de groenten zacht zijn.

  5. Snijd de paksoi ondertussen in parten. Schuif de rijst naar één kant van de pan. Voeg de paksoi toe aan de lege kant van de pan en bak deze tot ze zacht zijn.

  6. Bak ondertussen de gehaktballetjes in een andere koekenpan met een scheutje olie rondom bruin. Schenk de saus over de gehaktballetjes en schep om tot de saus aan de balletjes blijft plakken.

  7. Serveer de gebakken rijst samen met de Koreaanse gehaktballetjes. Hak de bosui fijn en strooi samen met de sesamzaadjes over de rijst.

Variatietip

  • Wil je minder vlees eten of helemaal vega gaan? Meng dan een deel van het gehakt met plantaardig gehakt, of vervang het gehakt volledig met een plantaardige variant.
  • Probeer ook verschillende soorten kimchi van de toko om je favoriete smaak te vinden. Elke kimchi heeft weer een heel eigen recept, je zult zien dat de één heel anders smaakt dan de andere.
Koreaanse gehaktballetjes
Koreaanse gehaktballetjes

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (11 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.