
Crispy rice salad
Ken je dat gevoel dat je iets op tafel zet en iedereen meteen zegt: “wauw, wat is dit?!” Dat is precies wat er gebeurt met deze crispy rice salad. Wij waren op slag verliefd toen we hem de eerste keer proefden. Die knapperige rijst uit de oven, de zoete mango, het frisse van komkommer en de crunch van cashews; echt een feestje op je bord! En geloof ons: je blijft er maar van eten…
Crispy rice salad: dé zomersalade
Wat wij zo fijn vinden aan dit gerecht, is dat het lekker makkelijk is én je er eindeloos mee kunt spelen. Je kunt het meenemen als lunch, serveren bij een etentje of er gewoon zelf van genieten op de bank. Wat ons betreft de ideale zomersalade!
De ster van dit gerecht
We gebruiken in deze crispy rice salad twee keer KIKKOMAN sojasaus. Deze is bij ons standaard in de kast te vinden. Het geeft meteen die heerlijke umami-smaak aan alles wat je maakt, of dat nou een wokgerecht, marinade of dip is.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr basmati rijst
- 8 snack komkommers
- 200 gr edamame (voorgekookt (en eventueel ontdooid))
- 3 st. lente ui
- 1 mango
- 40 gr cashewnoten
- 10 gr verse koriander
- 3 takjes verse munt
- 1 el KIKKOMAN sojasaus
- 1 el crispy chili olie
Dressing
- 2 el KIKKOMAN sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 1 tl crispy chili olie
- 1 el honing
- 1/2 limoen (alleen het sap)
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de basmati rijst zoals op de verpakking vermeld staat. Laat volledig afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
Meng de afgekoelde rijst met 1 el KIKKOMAN sojasaus en 1 el crispy chili olie. Verdeel over een ovenbakplaat en spreid in een gelijkmatige laag uit. Bak de rijst in 30 minuten krokant in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en doe in een kom.
Snijd de komkommers in plakjes, de lente ui in ringen, de mango in plakjes. Voeg dit samen met de edamame bij de rijst.
Klop een dressing van KIKKOMAN sojasaus, rijstazijn, crispy chili olie, de limoensap en 1 eetlepel honing. Giet de dressing over de crispy rice salad en meng door elkaar.
Hak de groene kruiden en de cashewnoten grof. Verdeel dit tot slot over de crispy rice salad. Serveer zo snel mogelijk; dan blijft alles lekker vers en krokant.
Variatietips
- Voeg blokjes avocado of gebakken tofu toe voor wat extra vulling in de crispy rice salad.
- Liever wat meer pit? Strooi er nog wat extra chilivlokken over.
- Wissel de cashews eens af met geroosterde pinda’s.


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in