Turkse rijst met aubergine kebab
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 200 gr zilvervlies rijst
- 50 gr Sehriye
- 2 kleine aubergines
- 8 tomaten
- 2 uien
- 90 gr feta
- 450 ml groentebouillon
- 2 el kebab kruidenmix
- 50 gr roomboter
- peper en zout
- olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verhit een scheutje olijfolie en boter in een pan. Schep de sehriye door de boter en bak 2-3 minuten, tot de sehriye licht bruin is gekleurd. Voeg de rijst toe. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst in 15-18 minuten gaar. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat 3-4 minuten droogstomen.
Hak de tomaat in parten. Snijd de aubergine in de lengte door de helft en snijd daarna in dunne plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Haal de schil van de uien. Snijd in kwarten en haal de parten los van elkaar. Meng de aubergine plakjes en uiparten in een mengkom met de kebab kruidenmix en een flinke scheut olijfolie.
Rijg de aubergine en ui aan 4 spiesjes (of zoals wij op de foto deden, dubbele spiesjes) en bak ze rondom bruin in een grillpan. Bak daarna de tomaatparten in de grillpan tot ze een donker grill randje krijgen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de Turkse rijst over de borden, geef de aubergine kebab spiesjes erbij. Leg de tomatenparten er bij en verkruimel de feta er over.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in