Turkse rijst

Turkse rijst met aubergine kebab

Heb je wel een Turkse rijst gegeten? Turkse rijst is net even anders dan gewone rijst en als het ons vraagt enorm lekker! Het lijkt een beetje op orzo of risoni, het gaat meer richting pasta dan rijst dus. Je kunt het bij de supermarkt of een Mediterane supermarkt kopen. Dit Turkse rijst recept is een combinatie tussen gewone rijst en Sehriye. De Sehriye bak je aan in wat boter en olie tot het lichtbruin wordt, daarna voeg je gewone rijst en bouillon toe en laat je de rijst garen. Resultaat, een heerlijke romige nootachtige smaak. Maak er vooral de aubergine kebab bij van dunne plakjes aubergine in kebabkruiden en daarna in een grillpan gegrild. Gaat deze op je weekmenu? Als je nog een leuk Turks voorgerecht zoekt dan is deze soep een aanrader.
Turkse rijst
Turkse rijst

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr zilvervlies rijst
  • 50 gr Sehriye
  • 2 kleine aubergines
  • 8 tomaten
  • 2 uien
  • 90 gr feta
  • 450 ml groentebouillon
  • 2 el kebab kruidenmix
  • 50 gr roomboter
  • peper en zout
  • olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verhit een scheutje olijfolie en boter in een pan. Schep de sehriye door de boter en bak 2-3 minuten, tot de sehriye licht bruin is gekleurd. Voeg de rijst toe. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst in 15-18 minuten gaar. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat 3-4 minuten droogstomen.

  2. Hak de tomaat in parten. Snijd de aubergine in de lengte door de helft en snijd daarna in dunne plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Haal de schil van de uien. Snijd in kwarten en haal de parten los van elkaar. Meng de aubergine plakjes en uiparten in een mengkom met de kebab kruidenmix en een flinke scheut olijfolie.

  3. Rijg de aubergine en ui aan 4 spiesjes (of zoals wij op de foto deden, dubbele spiesjes) en bak ze rondom bruin in een grillpan. Bak daarna de tomaatparten in de grillpan tot ze een donker grill randje krijgen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de Turkse rijst over de borden, geef de aubergine kebab spiesjes erbij. Leg de tomatenparten er bij en verkruimel de feta er over.

Turkse rijst
Turkse rijst

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (7 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in