
Turkse rijst met aubergine kebab



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 200 gr zilvervlies rijst
- 50 gr Sehriye
- 2 kleine aubergines
- 8 tomaten
- 2 uien
- 90 gr feta
- 450 ml groentebouillon
- 2 el kebab kruidenmix
- 50 gr roomboter
- peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Verhit een scheutje olijfolie en boter in een pan. Schep de sehriye door de boter en bak 2-3 minuten, tot de sehriye licht bruin is gekleurd. Voeg de rijst toe. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst in 15-18 minuten gaar. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat 3-4 minuten droogstomen.
Hak de tomaat in parten. Snijd de aubergine in de lengte door de helft en snijd daarna in dunne plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Haal de schil van de uien. Snijd in kwarten en haal de parten los van elkaar. Meng de aubergine plakjes en uiparten in een mengkom met de kebab kruidenmix en een flinke scheut olijfolie.
Rijg de aubergine en ui aan 4 spiesjes (of zoals wij op de foto deden, dubbele spiesjes) en bak ze rondom bruin in een grillpan. Bak daarna de tomaatparten in de grillpan tot ze een donker grill randje krijgen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de Turkse rijst over de borden, geef de aubergine kebab spiesjes erbij. Leg de tomatenparten er bij en verkruimel de feta er over.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan