Turkse rijst met aubergine kebab

Turkse rijst met aubergine kebab

Heb je wel een Turkse rijst gegeten? Turkse rijst is net even anders dan gewone rijst en als het ons vraagt enorm lekker! Het lijkt een beetje op orzo of risoni, het gaat meer richting pasta dan rijst dus. Je kunt het bij de supermarkt of een Mediterane supermarkt kopen. Dit Turkse rijst recept is een combinatie tussen gewone rijst en Sehriye. De Sehriye bak je aan in wat boter en olie tot het lichtbruin wordt, daarna voeg je gewone rijst en bouillon toe en laat je de rijst garen. Resultaat, een heerlijke romige nootachtige smaak. Maak er vooral de aubergine kebab bij van dunne plakjes aubergine in kebabkruiden en daarna in een grillpan gegrild. Gaat deze op je weekmenu? Als je nog een leuk Turks voorgerecht zoekt dan is deze soep een aanrader.
Turkse rijst met aubergine kebab
Turkse rijst met aubergine kebab

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr zilvervlies rijst
  • 50 gr Sehriye
  • 2 kleine aubergines
  • 8 tomaten
  • 2 uien
  • 90 gr feta
  • 450 ml groentebouillon
  • 2 el kebab kruidenmix
  • 50 gr roomboter
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verhit een scheutje olijfolie en boter in een pan. Schep de sehriye door de boter en bak 2-3 minuten, tot de sehriye licht bruin is gekleurd. Voeg de rijst toe. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst in 15-18 minuten gaar. Draai het vuur uit, leg de deksel op de pan en laat 3-4 minuten droogstomen.

  2. Hak de tomaat in parten. Snijd de aubergine in de lengte door de helft en snijd daarna in dunne plakken van ongeveer 0,5 centimeter. Haal de schil van de uien. Snijd in kwarten en haal de parten los van elkaar. Meng de aubergine plakjes en uiparten in een mengkom met de kebab kruidenmix en een flinke scheut olijfolie.

  3. Rijg de aubergine en ui aan 4 spiesjes (of zoals wij op de foto deden, dubbele spiesjes) en bak ze rondom bruin in een grillpan. Bak daarna de tomaatparten in de grillpan tot ze een donker grill randje krijgen. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

  4. Verdeel de Turkse rijst over de borden, geef de aubergine kebab spiesjes erbij. Leg de tomatenparten er bij en verkruimel de feta er over.

Turkse rijst met aubergine kebab
Turkse rijst met aubergine kebab

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Rijst Tomaat Midden Oosterse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (6 stemmen)

8 maart 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in