
Kip siam
Zin in een lekkere wokmaaltijd? Dan is Kip Siam een aanrader! Je kent deze Thaise wokschotel misschien wel van het bekende pakje. Wij maken hem zonder pakjes en zakjes. Want met een paar ingrediënten maak je de woksaus helemaal zelf. Heel makkelijk om te maken en snel klaar! Er gaat oestersaus, ketjap en KIKKOMAN sojasaus in. Sojasaus heeft al zoveel smaak van zichzelf dat je verder helemaal niet zoveel nodig hebt. Het is een natuurlijk gebrouwen saus gemaakt van sojabonen, tarwe, water en zout. Liever glutenvrij? Gebruik dan KIKKOMAN met de blauwe dop. En vergeet vooral de cashewnoten niet! Wil je een compleet Aziatische avondje? Maak dan ook eens Vietnamese sla wraps, Thaise soep en sticky rice als toetje.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 350 gr kipfilet
- 300 gr rijst (bijvoorbeeld zilvervliesrijst)
- 500 gr broccoli
- 200 gr doperwten
- 2 gele paprika's
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 el maizena
- 90 gr cashewnoten
- 2 el kikkoman sojasaus
- 60 ml ketjap manis
- 120 ml oestersaus
- Peper en zout
- Zonnebloem olie
Zo maak je het
Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de broccoli in roosjes. Kook de broccoliroosjes en doperwten in een pan met gezouten water in 4-6 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Snijd de zaadlijst uit de paprika’s en het vruchtvlees in stukjes. Haal de schil van de ui en knoflook, hak beiden fijn. Dep de kipfilet droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en snijd in blokjes.
Verhit (zonnebloem)olie in een ruime koekenpan. Voeg de blokjes kip toe en bak al omscheppend in 5 minuten rondom lichtbruin. Schep de ui, paprika en knoflook er door en bak 3 minuten mee.
Roer ondertussen de oestersaus, ketjap en sojasaus samen met 200 milliliter water door elkaar. Meng de maizena met 1-2 eetlepels water tot een glad papje en roer door het oester-sojasausmengsel. Schenk bij de kip en kook in 2-3 minuten in tot een mooie dikke saus.
Giet de groenten af en schep ze door de saus. Schep de rijst op de borden en verdeel de saus, groenten en kip er over. Garneer met cashewnoten


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees mijn disclaimer.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan