Menu
BROCCOLIRIJST-UPK-21-06-JUNI-JULI-477.jpg

Broccolirijst met aubergine uit de oven

Lekker recept met broccolirijst. Broccolirijst is een vervanging van gewone rijst en gemaakt van fijngemalen broccoliroosjes. Dat kun je zelf maken in een keukenmachine maar in de supermarkt zijn ook zakjes te koop met kant-en-klare broccolirijst zowel vers als uit de diepvries. Wanneer je de broccolirijst combineert met andere groenten eet je bijna ongemerkt veel meer groenten dan je wellicht gewend bent. In dit broccolirijst recept combineer je de broccolirijst met aubergines uit de oven en falafelballetjes. Helemaal vegetarisch dus. De aubergine halveer je en kerf je kruislings in met een mes, daarna bestrijk je ze met honing en ras el hanout waardoor ze een heerlijke smaak krijgen. Bereid de aubergine en tomaatjes in 25 minuten in de oven en bak de falafel snel rondom bruin in de pan. De broccolirijst roerbak je kort in de pan. Bestrooi tot slot met wat verse kruiden.

voor 4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 400 gr falafel
  • 4 aubergines
  • 800 gr broccolirijst
  • 500 gr cherry trostomaten
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 takjes munt
  • 4 el honing
  • 1,5 tl ras el hanout
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden electrisch, 180 graden hetelucht.

  2. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng 3 eetlepels honing met 4 eetlepels olijfolie in een kommetje, meng de ras el hanout er door. Besmeer het vruchtvlees van de aubergines er mee. Knip de takjes tomaat in 4 kleinere takjes en leg ze op de bakplaat erbij. Rooster de aubergines en tomaten in 25 minuten gaar en bruin in de oven.

  3. Bak de falafel zoals aangegeven op de verpakking. Neem ze wanneer ze goudbruin zijn uit de pan.

  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan bak de broccolirijst in ongeveer 3 minuten. Breng de broccolirijst op smaak met peper en zout.

  5. Verdeel de rijst over borden, leg er twee auberginehelften op, verdeel de falafel erover. Hak de peterselie en munt grof. Bestrooi met verse kruiden en garneer met een royale drizzle honing.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan