Milde curry met kip: kidsproof
Deze milde curry met kip, gemaakt met de Indiase currypasta van Fairtrade Original, is helemaal kidsproof. Lekker romig door de kokosmelk, vol zoete smaken van paprika en zoete aardappel en dus perfect voor kleine én grote eters. En met die knapperige topping van pinda’s en bananenchips (of zelfs kokosrasp!) wordt het echt een feestje.
Dezelfde eetopvoeding, maar twee totaal verschillende eters
Ik geloof eerlijk gezegd niet zo in eetopvoeding. Sommige kinderen zijn gewoon makkelijke eters, anderen wat kieskeuriger. Zo ging het vroeger bij ons thuis ook al: ik at alles, Annika niet. En bij mijn jongens zie ik precies hetzelfde. Allebei zijn ze grootgebracht met zelfgemaakte groente- en fruithapjes, ik heb ze altijd van alles laten proeven – al was het maar één hapje.
En ik weet inmiddels: wat vandaag favoriet is, kan morgen ineens met een vies gezicht worden weggewuifd. Dus ik bleef het gewoon keer op keer aanbieden. Als baby aten ze alles alsof het toetjes waren: van groentehapjes tot couscous, quinoa en yoghurt. Maar hoe ouder ze worden, hoe ingewikkelder het wordt. Tommie eet alles, van curry’s en vis tot rijst en pasta. En Merlijn? Die is helemaal in zijn nopjes met aardappeltjes en rauwkost. Zelfde opvoeding, totaal verschillende uitkomst. En dat is helemaal oké. Als het maar gezellig is aan tafel. Ik blijf gewoon lekker koken en wie weet… als ze straks op zichzelf wonen, komen ze vast graag terug voor mama’s maaltijden.
Zo maak je eten minder pittig
Wil je ook een milde curry maken die echt voor iedereen aan tafel lekker is? Begin dan bij de basis. Wij kiezen graag voor de Indiase Milde Curry van Fairtrade Original. Die zit vol zachte specerijen. Helemaal plantaardig, zonder gekke toevoegingen en vooral: super toegankelijk van smaak. Echt zo’n kidsproof-curry waarbij de borden ineens opvallend snel leeg zijn.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr kippendijfilets
- 400 gr rijst (bv. basmati- of zilvervliesrijst)
- 400 gr zoete aardappels
- 1 rode paprika
- 100 gr diepvries doperwten
- 2 uien
- 70 gr Indiase Milde Curry kruidenpasta van Fairtrade Orginal
- 200 ml passata
- 400 ml kokosmelk
- 30 gr gezouten pinda's
- 30 gr bananenchips
- (zonnebloem)olie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Haal de schil van de uien en hak ze fijn. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes. Snijd de kippendijfilets in stukjes. Bestrooi de kip met wat peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak de ui circa 2-3 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de stukjes kip, paprika en zoete aardappel toe en bak circa 4-5 minuten mee. Schep de Indiase Milde Curry kruidenpasta van Fairtrade Original erdoor en bak circa 1 minuut mee.
Schenk de passata en kokosmelk in de pan en roer kort door. Laat de curry circa 15-20 minuten zachtjes pruttelen met de deksel op de pan, tot de kip gaar is en de groenten zacht zijn. Vind je de curry nog erg dun, laat dan de laatste 5 minuten de deksel eraf en laat meer inkoken.
Voeg de laatste 2 minuten de doperwten toe en laat zachtjes meekoken. Breng eventueel verder op smaak met wat zout.
Kook, terwijl de curry zachtjes kookt, de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Hak ondertussen de pinda’s en bananenchips grof.
Serveer de curry in diepe borden met rijst. Strooi de crunch van pinda’s en bananenchips over de curry.
Variatietips
- Geen kip in huis of eet je vega? Vervang het eens door bloemkoolroosjes of kikkererwten.
- Extra groenten toevoegen aan deze milde curry? Spinazie, courgette of wortel doen het goed.
- Extra topping: voeg wat kokosrasp toe en strooi ze samen met de pinda’s over de curry.
- Of maak chips van aardappelschillen! Spoel ze goed af, dep droog, meng met olie, zout en peper en bak ze 15 tot 30 minuten in de oven op 200 graden tot ze krokant zijn.
- Vinden de kleintjes het toch nog iets te pittig? Roer er dan wat extra kokosmelk of een lepel yoghurt doorheen. Of serveer er wat frisse komkommer bij.
Bewaartips
Je kunt de curry prima één of twee dagen van tevoren maken, de smaken worden dan alleen maar lekkerder. Bewaar ‘m afgedekt in de koelkast, en warm rustig op in een pannetje.
Ook ideaal om in te vriezen (zonder de topping!) voor een drukke doordeweekse dag.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in
