Vegetarische nasi met sambal eieren
Op zoek naar een vegetarisch gerecht dat zowel kleurrijk als smaakvol is? Deze vegetarische nasi goreng met sambal eieren is een perfecte keuze. Het combineert de rijke smaken van Indonesië met verse groenten en lekker pittige eitjes, waardoor het een heerlijke maaltijd is voor elk moment van de week.
Het geheim: Fairtrade Original kruidenpasta
De sleutel tot de rijke smaak van dit gerecht is de Fairtrade Original Nasi Goreng kruidenpasta. Deze pasta is fris en mild pikant door citroengras, gember en rode chilipepertjes. Het bevat alleen plantaardige ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen, wat het een gezonde en verantwoorde keuze maakt. Een standaard item in onze voorraadkast!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gr gekookte rijst (basmati)
- 4 eieren
- 0,5 Chinese kool
- 1 winterpeen
- 250 gr sperziebonen
- 1 sjalot
- 75 gr Fairtrade Original Nasi Goreng kruidenpasta
- zonnebloemolie
Sambal eieren
- 4 eieren
- 2 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1,5 cm gember
- 400 ml passata
- 400 gr pomodorini tomaten (uit blik)
- 2-3 tl sambal oelek
- 50 gr geraspte kokos
- 1 el bruine basterdsuiker
Lekker met
- cassave kroepoek
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de eieren in kokend water in ongeveer 7-8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Halveer ze in de lengte en zet ze even apart.
Hak 2 sjalotten, knoflook en gember fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en gember 2-3 minuten op laag vuur.
Voeg bruine basterdsuiker, sambal, passata en tomaten uit blik toe. Roer door en laat in ongeveer 10 minuten op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Roer de geraspte kokos erdoor. Zet het vuur laag en leg de eieren in de saus.
Tip: Eet je liever niet te pittig? Maak de saus dan eerst met wat minder sambal en pas naar smaak aan.
Hak de overgebleven sjalot fijn. Maak de winterpeen schoon en snijd in kleine stukjes. Hak de sperziebonen in stukjes en de Chinese kool in reepjes.
Verhit opnieuw een scheutje olie in een ruime koekenpan (met deksel) en bak de sjalot en wortel 2-3 minuten. Voeg de Indonesische nasi goreng kruidenpasta toe en bak 1-2 minuten mee. Schenk 100 ml water bij de kruidenmix, schep de sperzieboontjes erbij en laat circa 4-5 minuten zachtjes, met de deksel op de pan koken.
Schep de reepjes Chinese kool erdoor en roerbak 2-3 minuten. Voeg de gekookte rijst toe en bak al omscheppend 4 minuten tot de rijst her en der knapperig is. Serveer de vegetarische nasi goreng met de sambal eieren en saus en geef er eventueel cassave kroepoek bij.
Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in