Vegetarische nasi goreng kroepoek

Vegetarische nasi met sambal eieren

Op zoek naar een vegetarisch gerecht dat zowel kleurrijk als smaakvol is? Deze vegetarische nasi goreng met sambal eieren is een perfecte keuze. Het combineert de rijke smaken van Indonesië met verse groenten en lekker pittige eitjes, waardoor het een heerlijke maaltijd is voor elk moment van de week.

Het geheim: Fairtrade Original kruidenpasta

De sleutel tot de rijke smaak van dit gerecht is de Fairtrade Original Nasi Goreng kruidenpasta. Deze pasta is fris en mild pikant door citroengras, gember en rode chilipepertjes. Het bevat alleen plantaardige ingrediënten en geen kunstmatige toevoegingen, wat het een gezonde en verantwoorde keuze maakt. Een standaard item in onze voorraadkast!

Vegetarische nasi goreng
Vegetarische nasi goreng kroepoek
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr gekookte rijst (basmati)
  • 4 eieren
  • 0,5 Chinese kool
  • 1 winterpeen
  • 250 gr sperziebonen
  • 1 sjalot
  • 75 gr Fairtrade Original Nasi Goreng kruidenpasta
  • zonnebloemolie

Sambal eieren

  • 4 eieren
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 1,5 cm gember
  • 400 ml passata
  • 400 gr pomodorini tomaten (uit blik)
  • 2-3 tl sambal oelek
  • 50 gr geraspte kokos
  • 1 el bruine basterdsuiker

Lekker met

  • cassave kroepoek

Zo maak je het

  1. Kook de eieren in kokend water in ongeveer 7-8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en pel ze. Halveer ze in de lengte en zet ze even apart.

  2. Hak 2 sjalotten, knoflook en gember fijn. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan of hapjespan en bak de sjalot, knoflook en gember 2-3 minuten op laag vuur. 

  3. Voeg bruine basterdsuiker, sambal, passata en tomaten uit blik toe. Roer door en laat in ongeveer 10 minuten op hoog vuur inkoken tot een dikke saus. Roer de geraspte kokos erdoor. Zet het vuur laag en leg de eieren in de saus.

    Tip: Eet je liever niet te pittig? Maak de saus dan eerst met wat minder sambal en pas naar smaak aan. 

  4. Hak de overgebleven sjalot fijn. Maak de winterpeen schoon en snijd in kleine stukjes. Hak de sperziebonen in stukjes en de Chinese kool in reepjes. 

  5. Verhit opnieuw een scheutje olie in een ruime koekenpan (met deksel) en bak de sjalot en wortel 2-3 minuten. Voeg de Indonesische nasi goreng kruidenpasta toe en bak 1-2 minuten mee. Schenk 100 ml water bij de kruidenmix, schep de sperzieboontjes erbij en laat circa 4-5 minuten zachtjes, met de deksel op de pan koken.

  6. Schep de reepjes Chinese kool erdoor en roerbak 2-3 minuten. Voeg de gekookte rijst toe en bak al omscheppend 4 minuten tot de rijst her en der knapperig is. Serveer de vegetarische nasi goreng met de sambal eieren en saus en geef er eventueel cassave kroepoek bij.

Vegetarische nasi goreng
Vegetarische nasi goreng

Dit bericht is in samenwerking met Fairtrade Original. Lees hier onze disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (35 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Snelle recepten Wereldgerechten Bonen Ei Rijst Wortel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in