Kip Stroganoff
Kip Stroganoff is zo’n gerecht dat het altijd goed doet. Comfort food op z’n best, vol warme smaken, een romige saus en lekker veel groenten. Perfect voor een doordeweekse avond als je iets wil maken dat niet ingewikkeld is, maar wel als een feestje smaakt. De paprika’s en champignons geven het gerecht een lekkere bite, en met de pittige crème fraîche saus maak je het helemaal af.
Kip Stroganoff: zo lekker!
Wat wij zo fijn vinden aan dit recept, is dat je in één pan een hele maaltijd kunt maken. Minder afwas, meer genieten. Serveer het met rijst, pasta of een stukje knapperig stokbrood om die heerlijke saus mee op te vegen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 350 gr kipfilet
- 350 gr kastanjechampignons
- 2 rode paprika's
- 1 groene paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 300 ml kippenbouillon
- 125 ml crème fraîche
- 2 tl mosterd
- 1 el bloem
- 3 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 10 gr peterselie
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes eruit en snijd in stukjes. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de kip in reepjes en bestrooi royaal met peper en zout.
Verhit een grote pan op middelhoog vuur. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan en voeg de kip toe en bak rondom bruin.
Voeg de fijngehakte ui, knoflook paprika en de in kwarten gesneden champignons toe en bak rondom mee. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het paprikapoeder, de oregano en de bloem toe en roer goed door.
Schep de tomatenpuree en mosterd er door en bak gedurende 1-2 minuten. Schenk de bouillon in de pan. Laat het ongeveer 10 minuten zachtjes stoven.
Voeg de crème fraîche toe. Breng de saus verder op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn en strooi over de kip Stroganoff.
Variatietips
- Vega optie: Vervang de kip door jackfruit of een stevige vleesvervanger zoals seitan. De smaken van de saus passen hier perfect bij.
- Extra groenten: Voeg courgette, prei of wortel toe om het gerecht nog voedzamer en gezonder te maken.
- Lekker pittig: Houd je van een beetje pit? Voeg een theelepeltje chilivlokken of een lepel sambal toe aan de saus.
Bewaartip
Heb je wat over? Lucky you! Bewaar de Kip Stroganoff in een afgesloten bakje in de koelkast, waar het zeker twee dagen goed blijft. Het gerecht is ook prima in te vriezen. Warm het rustig op in een pan of magnetron en voeg een scheutje water toe als de saus wat te dik wordt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in