
Risotto met kip en spinazie
Op zoek naar een verrukkelijk en eenvoudig recept dat indruk maakt? Dan is deze risotto met kip precies wat je nodig hebt! Met een handvol ingrediënten creëer je supersnel een heerlijke maaltijd waar het hele gezin van zal smullen. We serveren deze Italiaanse klassieker met sappige kip, zoete ui, verse spinazie en knapperige doperwten (of tuinbonen of groene asperges). En uiteraard wat geraspte Parmezaanse kaas en klontjes boter: hierdoor wordt elke hap zo lekker romig. Voor een vleugje frisheid voegen we nog wat verse basilicum toe.
Tip: deze risotto met kip is ook leuk als voorgerecht. Halveer dan alle ingrediënten en serveer een kleine portie.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr risottorijst
- 300 gr kippendijfilets
- 1 ltr kippenbouillon
- 200 gr groene asperges
- 100 gr spinazie
- 100 gr doperwten (diepvries)
- 3 takjes basilicum
- 1 ui
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 25 gr roomboter
- 1 glas witte droge wijn
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en hak fijn. Hak de verhoute onderkant van de groene asperges en snijd ze in stukken van 2 centimeter. Dep de kippendijfilets droog met keukenpapier en bestrooi ze rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een diepe koekenpan of hapjespan en bak de kip rondom bruin. Neem ze uit de pan en snijd ze in reepjes.
Bak de ui glazig in het bakvet van de kip, verhit eventueel wat extra olijfolie wanneer de pan heel droog is. Voeg risottorijst toe en bak 2-3 min tot korrels glazig zien. Blus af met de witte wijn, roer door tot de wijn is opgenomen door de risotto en voeg dan soeplepel voor soeplepel 500 milliliter van de bouillon toe.
Tip: wil je geen alcohol gebruiken? Dat kan, begin direct met het toevoegen van de bouillon en sla de stap waar je de witte wijn toevoegt over.
Schep daarna de groene asperge stukjes door de risotto en schenk in 1 keer de resterende 500 milliliter bouillon in de pan. Laat 7 minuten, af en toe roerend, zachtjes koken.
Schep de spinazie en diepvries doperwten door de risotto tot de spinazieblaadjes geslonken zijn. Roer de geraspte Parmezaanse kaas en klontjes boter door de risotto. Breng extra op smaak met peper en zout. Schep de plakjes kip er door en versier de risotto met basilicum en wat extra Parmezaanse kaas, als je dat lekker vindt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan