
Griekse rijst
Dit recept voor Griekse rijst, oftewel ntomatorizo, is supermakkelijk om te maken. En ook lekker snel klaar. Perfect voor een drukke doordeweekse dag. Deze Griekse tomatenrijst is een smaakbommetje. Dat komt onder andere doordat de rijst gaar gekookt wordt in tomatenblokjes en bouillon. Dit geeft de rijst extra veel smaak. Daarnaast voegen we lekker veel smaakmakers toe, zoals oregano, feta, olijven en paprika. Ook Griekse rijst maken? Met dit recept kan het niet mis gaan. Lekker voor bij de souvlaki.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr rijst
- 2 paprika's
- 250 gr cherrytomaten
- 100 gr olijven
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 400 ml bouillon
- 100 gr feta
- Handje verse peterselie
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je het
Pel en snipper 1 rode ui, (de andere snijd je in halve ringen en leg je apart). Hak de knoflook fijn. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan in iets olijfolie.
Snijd de paprika’s in repen en bak deze mee. Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak dit kort mee.
Voeg de rijst, de tomatenblokjes en de bouillon toe en roer de rijst even om.
Laat de rijst afgedekt in ongeveer 15 minuten gaar worden op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de cherrytomaten. Verdeel deze samen met rode ui en de olijven over de Griekse rijst. Verkruimel de feta er overheen.
Garneer de Griekse schotel met vers gehakte peterselie. Lekker met bifteki of gegrilde groenten.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan