Griekse tomatenrijst

Griekse rijst

Dit recept voor Griekse rijst, oftewel ntomatorizo, is supermakkelijk om te maken. En ook lekker snel klaar. Perfect voor een drukke doordeweekse dag. Deze Griekse tomatenrijst is een smaakbommetje. Dat komt onder andere doordat de rijst gaar gekookt wordt in tomatenblokjes en bouillon. Dit geeft de rijst extra veel smaak.  Daarnaast voegen we lekker veel smaakmakers toe, zoals oregano, feta, olijven en paprika. Ook Griekse rijst maken? Met dit recept kan het niet mis gaan. Lekker voor bij de souvlaki.  

Griekse rijst recept
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr rijst
  • 2 paprika's
  • 250 gr cherrytomaten
  • 100 gr olijven
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 70 gr tomatenpuree
  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml bouillon
  • 100 gr feta
  • Handje verse peterselie
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Pel en snipper 1 rode ui, (de andere snijd je in halve ringen en leg je apart). Hak de knoflook fijn. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan in iets olijfolie.

  2. Snijd de paprika’s in repen en bak deze mee. Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak dit kort mee.

  3. Voeg de rijst, de tomatenblokjes en de bouillon toe en roer de rijst even om.

  4. Laat de rijst afgedekt in ongeveer 15 minuten gaar worden op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Halveer de cherrytomaten. Verdeel deze samen met rode ui en de olijven over de Griekse rijst. Verkruimel de feta er overheen.

  6. Garneer de Griekse schotel met vers gehakte peterselie. Lekker met bifteki of gegrilde groenten.

Griekse rijst
Griekse tomatenrijst

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.6 (145 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in