
Griekse rijst
Dit recept voor Griekse rijst, oftewel ntomatorizo, is supermakkelijk om te maken. En ook lekker snel klaar. Perfect voor een drukke doordeweekse dag. Deze Griekse tomatenrijst is een smaakbommetje. Dat komt onder andere doordat de rijst gaar gekookt wordt in tomatenblokjes en bouillon. Dit geeft de rijst extra veel smaak. Daarnaast voegen we lekker veel smaakmakers toe, zoals oregano, feta, olijven en paprika. Ook Griekse rijst maken? Met dit recept kan het niet mis gaan. Lekker voor bij de souvlaki.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 pers.
- 300 gr rijst
- 2 paprika's
- 250 gr cherrytomaten
- 100 gr olijven
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 70 gr tomatenpuree
- 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
- 400 ml bouillon
- 100 gr feta
- Handje verse peterselie
- 2 tl oregano
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pel en snipper 1 rode ui, (de andere snijd je in halve ringen en leg je apart). Hak de knoflook fijn. Fruit de gesnipperde ui en de knoflook aan in iets olijfolie.
Snijd de paprika’s in repen en bak deze mee. Voeg de tomatenpuree en de oregano toe en bak dit kort mee.
Voeg de rijst, de tomatenblokjes en de bouillon toe en roer de rijst even om.
Laat de rijst afgedekt in ongeveer 15 minuten gaar worden op een laag vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Halveer de cherrytomaten. Verdeel deze samen met rode ui en de olijven over de Griekse rijst. Verkruimel de feta er overheen.
Garneer de Griekse schotel met vers gehakte peterselie. Lekker met bifteki of gegrilde groenten.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in