5 X gezonde tussendoortjes

5 X gezonde tussendoortjes

Posted by Annika

Ieder jaar neem ik mij weer voor om gezonder te gaan eten en een paar kilo af te vallen. Ook dit jaar begin ik weer vol goede moed. Ik heb na de feestdagen ook wel even genoeg ongezonde (maar lekkere) dingen gegeten. Het is tijd om weer even streng te zijn tegen mezelf en nu echt het doel te bereiken wat ik voor ogen heb. Want ja, we gaan nu weer richting de zomer en dat betekent dat het nu de tijd is om die strakke bikini body voor te bereiden.

In de middag na 3 uur heb ik altijd een moment van zwakte. Dan begin ik trek te krijgen in het avondeten en dan gaat het meestal fout. Op mijn werk staat een grote snoeppot die altijd bomvol zit en hier kan ik dan niet van afblijven. Ik zal daarom gezonde tussendoortjes mee moeten nemen, zodat ik op een zwak moment hier naar kan grijpen, in plaats van naar de snoeppot. Ik deel 5 tips voor gezonde tussendoortjes, als inspiratie voor jullie, maar ook als reminder voor mezelf!

1. Gezonde muffins met havermout

havermout muffins

Dit is een tussendoortje dat je even moet voorbereiden. Maar het is makkelijk te maken. Deze muffins met havermout zijn naast gezond ook nog eens heel lekker. En je kunt ze heel gemakkelijk invriezen. Maak meteen een hele lading en neem er iedere dag 1 mee naar je werk.

2. Haverrepen

healthy haverrepen

Ik heb heel lang de fout gemaakt om mueslirepen bij de supermarkt te kopen. Deze merken pretenderen dat het gezonde repen zijn, maar dat is helemaal niet zo. Dit heeft Pauline al eens getest en heel veel van deze repen bevat gewoon suiker. Nee, dan kan je beter zelf maken, zoals deze haverrepen bijvoorbeeld. Dan weet je zeker dat het een gezonde keuze is.

3. Healthy bounty ballen

gezonde bounty ballen

Soms moet ik gewoon chocola! Dan ben ik niet meer te stoppen en heb dan zelfs de neiging om de nutella pot er bij te pakken. Maar dat is natuurlijk alles behalve gezond. Ik kan beter deze gezonde bounty ballen maken, want deze zijn super lekker en gezond. Ik ben dol op bounty’s en dit is het perfecte gezonde alternatief.

4. Chocolade bananabread

chocolade bananabread

Iedereen kent denk ik wel de traditionele bananabread. Pauline bedacht een leuk alternatief met chocola. Door het met rauwe cacao te maken is ook deze versie gezond. Daarnaast is de chocolade bananabread makkelijk mee te nemen naar het werk.

5. Omelet rolletjes  

omelet rolletjes

Wanneer ik geen zin heb in zoetigheid, maar meer trek heb in iets hartigs maak ik deze omelet rolletjes. Je kan er eindeloos mee variëren en het is redelijk gezond. In ieder geval een goed alternatief voor de snoeppot.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je deze gezonde tussendoortjes gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in