Menu

5 X gezonde tussendoortjes

Posted by Annika

Ieder jaar neem ik mij weer voor om gezonder te gaan eten en een paar kilo af te vallen. Ook dit jaar begin ik weer vol goede moed. Ik heb na de feestdagen ook wel even genoeg ongezonde (maar lekkere) dingen gegeten. Het is tijd om weer even streng te zijn tegen mezelf en nu echt het doel te bereiken wat ik voor ogen heb. Want ja, we gaan nu weer richting de zomer en dat betekent dat het nu de tijd is om die strakke bikini body voor te bereiden.

In de middag na 3 uur heb ik altijd een moment van zwakte. Dan begin ik trek te krijgen in het avondeten en dan gaat het meestal fout. Op mijn werk staat een grote snoeppot die altijd bomvol zit en hier kan ik dan niet van afblijven. Ik zal daarom gezonde tussendoortjes mee moeten nemen, zodat ik op een zwak moment hier naar kan grijpen, in plaats van naar de snoeppot. Ik deel 5 tips voor gezonde tussendoortjes, als inspiratie voor jullie, maar ook als reminder voor mezelf!

1. Gezonde muffins met havermout

havermout muffins

Dit is een tussendoortje dat je even moet voorbereiden. Maar het is makkelijk te maken. Deze muffins met havermout zijn naast gezond ook nog eens heel lekker. En je kunt ze heel gemakkelijk invriezen. Maak meteen een hele lading en neem er iedere dag 1 mee naar je werk.

2. Haverrepen

healthy haverrepen

Ik heb heel lang de fout gemaakt om mueslirepen bij de supermarkt te kopen. Deze merken pretenderen dat het gezonde repen zijn, maar dat is helemaal niet zo. Dit heeft Pauline al eens getest en heel veel van deze repen bevat gewoon suiker. Nee, dan kan je beter zelf maken, zoals deze haverrepen bijvoorbeeld. Dan weet je zeker dat het een gezonde keuze is.

3. Healthy bounty ballen

gezonde bounty ballen

Soms moet ik gewoon chocola! Dan ben ik niet meer te stoppen en heb dan zelfs de neiging om de nutella pot er bij te pakken. Maar dat is natuurlijk alles behalve gezond. Ik kan beter deze gezonde bounty ballen maken, want deze zijn super lekker en gezond. Ik ben dol op bounty’s en dit is het perfecte gezonde alternatief.

4. Chocolade bananabread

chocolade bananabread

Iedereen kent denk ik wel de traditionele bananabread. Pauline bedacht een leuk alternatief met chocola. Door het met rauwe cacao te maken is ook deze versie gezond. Daarnaast is de chocolade bananabread makkelijk mee te nemen naar het werk.

5. Omelet rolletjes  

omelet rolletjes

Wanneer ik geen zin heb in zoetigheid, maar meer trek heb in iets hartigs maak ik deze omelet rolletjes. Je kan er eindeloos mee variëren en het is redelijk gezond. In ieder geval een goed alternatief voor de snoeppot.

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je deze gezonde tussendoortjes gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

26 reacties

 • Annika
  10 september 2018 om 18:58

  ?

 • Niels
  10 september 2018 om 16:38

  Hallo, Leuk artikel! Ik ga die chocolade bananabread zeker eens maken! :D

 • asdfgb
  17 april 2017 om 14:02

  nergens voor nodig om zo heftig te reageren

 • Kiki
  20 november 2015 om 11:45

  Heerlijk. Ik heb 2 weken geleden de chocolade bananabread gemaakt. Deze smaakte echt super goed. Ik had m gelijk in 11 stukjes gesneden en ingevroren. Zelfs op dag 11 smaakte het plakje nog vers. Daarnaast vult het ook super goed

 • Thary
  31 maart 2015 om 10:58

  Dag Marja,

  Het valt wel mee hoor! Ik heb ook diabetes en heb gisterenavond de havermoutmuffins gemaakt. Deze zijn perfect als verantwoord tussendoortje. Ze bevatten ongeveer 11g koolhydraten per muffin (en ik mag tot 12,5g = 1KH-waarde eten als tussendoortje), waardoor ik er niet van piek, het zijn bovendien ook trage koolhydraten (wel geen honing toevoegen, maar beetje vanille-aroma, amandel-aroma of cacao). Ik heb snel de repen eens bekeken, en deze vallen ook goed mee (voor 1 stuk). Misschien moet je proberen en achteraf eens meten?

  Groetjes,

  Thary

 • chantal
  29 maart 2015 om 16:45

  heerlijk!

 • Maryshoppings
  29 maart 2015 om 14:08

  Ojeetje ik wil echt alles proberen NU #yummietummie

 • Dini
  6 januari 2015 om 16:39

  wat een heerlijke recepten, ik ga ze proberen!
  dank je wel

 • kristien
  6 januari 2015 om 14:44

  Bedankt voor de heerlijke recepten! Op die manier wordt 'opletten' na de feesten minder moeilijk.

 • Annika
  5 januari 2015 om 15:02

  Alles moet met mate inderdaad. Dat is met bijna alles zo in het leven. Het is ook niet gezond om ineens 20 appels per dag te eten ;)

 • Frederieke
  4 januari 2015 om 11:44

  Ziet er allemaal heel lekker uit!

 • Sarah
  4 januari 2015 om 09:22

  Yummy die repen zien er heerlijk uit!

 • Sofie
  3 januari 2015 om 22:20

  Oh, ik heb ze meteen opgeslagen, sommigen zien er echt heerlijk uit!

 • Pauline
  3 januari 2015 om 20:37

  Haha wat cool. Ik was daar idd en ook in die buurt :)

 • Stella
  3 januari 2015 om 16:14

  Ohhh die bounty ballen wil ik nog steeds maken, ze zien er echt lekker uit en beter dan een echte bounty of een dikke reep Milka, haha! :)

 • Marja
  3 januari 2015 om 14:56

  Ik vind het allemaal even lekker, maar zelfs als het gemaakt is van superfoods en vervangende suikers, er zitten al met al toch best veel koolhydraten in! En als diabeet is dat juist wat je niet onbeperkt of zomaar tussendoor kunt eten! Bijna overal zitten koolhydraten in namelijk! En daavan gaan de bloedsuikers richting plafond! Helaas. Ik zou ook wel eens ongegeneerd willen snoepen van chocolade of cupcakes om 15.00 uur, aar er zitten zelfs meer koolhydraten ( hetgeen ook meestal dikmakers zijn ) in dan in een boterham! Dus ik zou het van mijn maaltijd af moeten halen, omdat ik het bij de thee al gegeten heb! Waardoor je 's avonds weer snack trek krijgt. Je ziet het al....een visieuze cirkel dus! Beter maar niet aan beginnen! Sterk zijn voor jezelf! Als het moet kun je het hoor! Dat is hetzelfde als met roken! En ik weet waar ik over praat, want ik ben 8 weken geleden van de ene op de andere dag gestopt zonder hulpmiddelen. En ik rookte een pakje per dag! En ik heb geen dag moeite gehad. Helemaal niets. Gewoon sterk zijn en het echt willen! Dat is met snoepen ook zo. Maar....daar heb ik zo nu en dan wel zin in. Ik doe het niet, maar zou het wel willen! Lekker, vooral dat choco-banaan brood lijkt me heerlijk! Ik maak zoiets wel...voor mijn man! Die snoept ook graag. Dus ik bak voor hem! Het ziet er allemasl heerlijk uit, maar het moest me even van 't hart!
  Groetjes en tot de volgende keer! Marja. :-D

 • Wim van Doorn
  3 januari 2015 om 12:30

  Iedereen kan koken? Nou, ik niet. Ik beschik niet over het in goed(?) nederlands zo geheten equipment. Een waterkoker is alles, met behulp waarvan ik koffie zet (altijd Truslin koffie). Er wat groenten in te koken kan ook nog wel, waarbij het de vraag is of groente eigenlijk wel gekookt moet worden. Bovendien is de supermarkt mij maar een vreemd pakhuis. Iemand zoals u kan wel wat opnoemen dat gezond is, maar zie het maar eens te vinden als je niet weet hoe het er uitziet, hoe het in het engels (laat staan in het Thai) heet -ik woon in Pattaya- enzovoort.
  Ik schep wat uit de bakken, die ervoor bestemd zijn je eigen salade samen te stellen. Bietjes daarvan weet ik hoe die er uitzien, brocolli, bloemkool ook, en dan heb ik het wel bijna gehad. Ik eet zalm, en -uit blik- makreel, haring of tonijn, stel adus mijn vissalade samen, enfin ik behelp mij. Bij Tesco Lotus vond ik mijn Truslin koffie ('gewone' koffie vind ik -zoals dat spreekwoordelijk heet- niet om te zuipen). Suiker, behalve de fructose van het fruit dat ik eet, is taboe. Soja, waarvan bekend is dat de Okinawa-bewoners er 100 jaar van worden, is alleen met wie wat voor suiker er in, maar in ieder geval suiker dus, verkrijgbaar. Een sapje gemaakt uit paddestoelen idem (en wie weet wat nog meer voor industriele -lees verderfelijke-toevoegingen).
  Fructose daar gaat je lever aan stuk, net zoals aan alcohol, maar fruit bevat behalve fructose een reeks aan miconutrdienten. Dus reken ik fruit en dus ondermeer avocado en kokosmelk (dat laatste recht vanuit de boom) maar onder de goede voeding. Wat goed is om te eten (of te drinken, zoals Truslinkoffie) neem dat met mate, wat fout is (zoals alcohol en industriele vet-suiker combinaties) neem dat gewoon helemaal niet in, is mijn onverbiddelijke motto. Maar ja, veel van wat goed is -quiona bijvoorbeeld- bestaat voor mij alleen bij geruchte, niet concreet aanwijsbaar. Groene en/of rode bonen zijn misschien peulvruchten, gele zijn echter vermoedelijk maiskorrels, alle drie worden naamloos aangeboden als salade-ingredienten. Er zou een laptopcomputertje moeten bestaan, waarop ik mijn boodschappenlijst kan intypen (in het nederlands), met bij ieder voedingsmiddel een duidelijk plaatje. Dan zou het winkelpersoneel mij 'wellicht' (misschien 'allicht') kunnen helpen. Kurkuma bijvoorbeeld -strooit Kris Verburgh (KV) over zijn eten- heb ik misschien gevonden, maar dan onder een andere naam (het is een geel poeder, maar niet ieder geel poeder is kurkuma).
  Is het erg niet te kunnen koken (en bovendien niet vaak een restaurant te bezoeken)? Niet te kunnen bakken (vermijdt de verkeerde vetten) lijkt me niet erg, en in ieder geval is al helemaal niet erg niet te kunnen frituren; ik neem wat KV daarover zegt serieus (wat ook precies het verschil is tussen bakken en frituren).
  Mosterd. Die in een restaurant wordt aangeboden, vertrouw ik niet. Die zou ik zelf moeten kunnen maken, met vermijding van inferieure toevoegingen. Hetzelfde geldt voor mayonnaise en 'vignarettes'. maar de daartoe nodige kennis ontbreekt mij.
  Wat natuurlijk ook moet is: voldoende variatie. Dat nu komt in het gedrang als gevolg van mijn de weg-niet-weten in de supermarkt en als gevolg van nog meer onweten. Ik ben ca. 10 kilo boven mijn ideale gewicht. En ik krijg almaar meer Warfarin te slikken opgelegd.

 • Eline
  3 januari 2015 om 11:37

  Lekkere dingen zitten ertussen!

 • Linda
  3 januari 2015 om 11:21

  Fijne inspiratie!! Ik denk trouwens dat ik je zag lopen in Berlijn! Volgens mij afgelopen maandag in de buurt vd Kurfurstendamm. Ik dacht dat kan niet hier in het buitenland, maar toen zag ik dat je daar inderdaad was! Heel toevallig :-)

 • Margot
  3 januari 2015 om 10:35

  Die bountyballen wil ik nog steeds eens maken!

 • Linda
  3 januari 2015 om 10:09

  Ooooo. Die bountyballen maak ik regelmatig. Zijn ongelooflijk lekker, vooral als je een bounty-addict bent!

 • nicole
  3 januari 2015 om 09:59

  Wat een lekkere ideeën, ik ga ze zeker proberen de komende week

 • Beautydagboek
  3 januari 2015 om 09:49

  Oh wat een fijne selectie! Ik ga hier zeker de recepten eens van lezen. Dit klinkt goehoed!

 • Marion
  3 januari 2015 om 09:40

  Wat ik in het artikel mis is een soort disclaimer. De tussendoortjes zijn gezonder, maar bevatten bijna allemaal alsnog veel calorieën. Dus, ook al zijn ze gezonder; je kunt ze niet onbeperkt eten als het je doel is om af te vallen.

 • Andrea - 4pure
  3 januari 2015 om 08:42

  Lekker! Maar nieuw dilemma. Allemaal eten past niet in goede voornemerns. Dat wordt kiezen...

 • Emily van Kampen
  3 januari 2015 om 08:14

  Lijkt me allemaal heel lekker! Er zitten echt fijne recepten tussen.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST