
Kip kerrie salade
Soms kan makkelijk zo lekker zijn! Deze kip kerrie salade met gepocheerde kip (niet schrikken: is makkelijker dan je denkt!), appel, kerriepoeder, mayonaise en Griekse yoghurt is het ideale broodbeleg. Zoveel lekkerder dan een kant-en-klaar slaatje uit de supermarkt…Zoek je nog meer gezonde lunch inspiratie? Bekijk hier lekkere en gezonde lunchrecepten, voor iedere dag.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 1 kipfilet
- 1 lente-ui
- 0,5 appel
- 1 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 1,5 tl kerriepoeder
- 0,5 tl kurkuma
- 0,5 l kippenbouillon
- chilipeper en zout
Zo maak je het
Pocheer de kipfilet in ongeveer 10-15 minuten gaar in bouillon. Pocheren houdt in, zachtjes garen in water dat net tegen de kook aan zit. Hierdoor blijft de kip heel mals en zacht. Zodra de kip gaar is haal je deze uit het water. Trek de kipfilet op een snijplank uit elkaar met een vork.
Meng de mayonaise met de yoghurt, de kerriepoeder, de kurkuma en wat chilipeper en zout in een kom. Voeg de geplukte kipfilet toe.
Snijd de appel in kleine blokjes en de lente-ui in ringetjes en meng dit door de kip kerrie salade. Lekker op stevig (bruin) brood!


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan