Crispy sushi bites
Zin in sushi, maar wil je eens wat anders aan je gezin, jezelf of gasten serveren? Dan zijn deze crispy sushi bites met zalm, avocado & komkommer het perfecte hapje voor jou! Lekker om te dippen in sojasaus. Deze bites zijn eenvoudig te maken en perfect voor een feestje. Bak de sushirijst goudbruin en krokant in zonnebloemolie, en voeg vervolgens de gemarineerde zalm, avocado en zoetzure komkommer toe. Garneer met een vleugje sriracha mayo voor extra pit. Geniet van deze kleurrijke crispy sushi!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 10 stuks:
- 200 gr sushirijst
- 350 ml water
- 4 el sushi-azijn (voor de rijst)
- zonnebloemolie
- 250 gr verse zalmfilet (zonder huid)
- 2 avocado's (in dunne plakjes)
- 0,5 komkommer (in kleine blokjes)
- 2 el sojasaus
- 1+1 el sushi-azijn
- 1/2 limoen (alleen het sap)
- 1 el sesamolie
- 0,5 tl chilivlokken
- 1 el (zwart) sesamzaadjes
- sriracha mayonaise
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Maak de sushirijst zoals op de verpakking vermeld staat. Breng de rijst op smaak met sushi-azijn. Neem een ronde uitsteker van ca 5 cm. Verdeel 3 el sushirijst over het vormpje en druk het aan. Ga door totdat alle rijst verwerkt is. Je kan de rondjes eventueel een dag van tevoren maken en bewaren in de koelkast.
Laat wat zonnebloemolie heet worden in een koekenpan. Bak de sushi rondjes aan weerszijden goudbruin en krokant. Leg apart.
Snijd de zalm in blokjes en doe dit in een bakje. Voeg 2 el sojasaus, 1 el sushi-azijn, 1 el sesamolie, het sap van een halve limoen en een 0,5 tl chili vlokken en het sesamzaad toe en leg apart.
Snijd de avocado in hele dunne plakjes. Snijd de komkommer in blokjes en breng deze op smaak met 1 el sushi-azijn.
Verdeel over ieder stukje gebakken sushi een paar plakjes avocado, een lepel gemarineerde zalm, wat zoetzure komkommer en garneer met sriracha mayo.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recept bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in