Meeneem lunch: noedels to go

Meeneem lunch: noedels to go

Altijd druk-druk-druk, en behoefte aan een lekkere en makkelijke meeneem lunch die je kunt meenemen naar je werk of school? Dan zijn deze noedels to go in een weckpot ideaal voor jou! Je maakt ze van tevoren klaar met noedels, verse groenten en een pittig sausje. Het enige wat je op je lunchplek nog nodig hebt, is kokend water om er een heerlijke voedzame soep van te maken. Deze noedels to go zijn veel gezonder en lekkerder dan de instant noodles uit de supermarkt. Bovendien kun je eindeloos variëren met de ingrediënten die jij lekker vindt: kies dus zeker je favoriete smaakmakers uit om deze meeneem lunch te personaliseren naar jouw smaak.

Tip: shop meteen deze weckpotten, die zijn ideaal voor dit recept! Ook een tip zijn deze isolerende lunchpotten met los compartiment voor je sausje.

Meeneem lunch: noedels to go
Meeneem lunch: noedels to go
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 2 stengels paksoi
  • 20 gr taugé
  • 20 gr julienne wortel
  • 50 gr doperwten (diepvries)
  • 40 gr witte rijstnoedels
  • 2 el sojasaus
  • 2 el sambal (milde )
  • 15 gr gezouten pinda's

Materiaal

  • (glazen) pot met deksel van 500 ml

Zo maak je het

  1. Verkruimel het bouillonblokje in een schone, afsluitbare (glazen) pot. Snijd de paksoi in kleine stukken. Stop ze samen met de taugé, julienne wortel en doperwten in de pot. Voeg de noedels toe en draai de deksel op de pot. Zet tot gebruik in de koelkast.

  2. Meng alvast sambal en sojasaus door elkaar en doe in een goed afsluitbaar bakje om mee te nemen. (let op: wij gebruikten een milde sambal). Hak de pinda’s fijn, die kun je ook in een los bakje doen.

  3. Klaar om je meeneem lunch op te eten? Schenk dan 350-400 milliliter kokend heet water in de pot (of in ieder geval genoeg tot de groenten en noedels onderstaan), draai direct de deksel er op en laat 4 minuten staan tot de noedels zacht geworden zijn. Breng de noedels verder op smaak met het sambalmengsel. Lekker met de fijngehakte pinda’s.

Meeneem lunch: noedels to go
Meeneem lunch: noedels to go

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (2 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Camping Eenpansgerechten Gezonde tussendoortjes Makkelijke recepten Picknick Snelle recepten Noedels Wortel Aziatische recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch Soepen

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in