Loempia wrap
Deze loempia wrap combineert alle ingrediënten van je favoriete Aziatische loempia, maar dan in een wrap! Superhandig voor als je onderweg bent of gewoon zin hebt in een snelle, smakelijke middagmaaltijd of licht diner. Bovendien zijn deze wraps top als een makkelijk mee te nemen hapje voor een picknick of lunch to-go.
Gezond, snel en zó lekker
Om deze wraps te maken, heb je slechts een paar ingrediënten nodig, waaronder kipfilet, wortel, prei, taugé, ham, ui, knoflook en gember, allemaal op smaak gebracht met heerlijke KIKKOMAN sojasaus, sambal en vissaus. Dit gerecht is niet alleen snel en super easy te maken, maar het is ook gezond en vol smaak. Een perfecte manier om te genieten van de smaken van loempia’s, zonder het vet van de frituur.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 8 grote wraps
- 2 kipfilets
- 200 gr wortel julienne
- 1 prei (in ringen)
- 200 gr taugé
- 100 gr ham (in blokjes)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 cm gember (fijngehakt)
- 4 el Kikkoman sojasaus
- 1 tl sambal
- 2 tl vissaus
- 500 ml bouillon
- 3 eieren
- Peper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Zoetzure saus
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip te verwarmen in de bouillon net tegen de kook aan. De kip is gaar als deze volledig wit van kleur is. Trek de kip uit elkaar met 2 vorken en leg apart.
Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Bak dit in een koekenpan in wat olijfolie tot een omelet en snijd vervolgens in kleine stukjes. Leg apart.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Was de prei en snijd deze in ringen. Bak dit aan in een grote pan in wat olijfolie. Voeg de wortel en de tauge toe en bak mee.
Snijd de ham in blokjes en voeg deze toe aan de groente. Voeg ook de kip toe.
Breng de vulling op smaak met KIKKOMAN sojasaus, vissaus en sambal. Als je van pittig houdt, voeg je een extra theelepel sambal toe.
Voeg vervolgens de stukjes ei toe en schep alles om.
Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan.
Schep wat vulling in het midden van de tortilla. Vouw de buitenkanten naar binnen en rol hem op als een loempia. Lekker met zoetzure saus.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.