Loempia wrap

Loempia wrap

Deze loempia wrap combineert alle ingrediënten van je favoriete Aziatische loempia, maar dan in een wrap! Superhandig voor als je onderweg bent of gewoon zin hebt in een snelle, smakelijke middagmaaltijd of licht diner. Bovendien zijn deze wraps top als een makkelijk mee te nemen hapje voor een picknick of lunch to-go.

Gezond, snel en zó lekker

Om deze wraps te maken, heb je slechts een paar ingrediënten nodig, waaronder kipfilet, wortel, prei, taugé, ham, ui, knoflook en gember, allemaal op smaak gebracht met heerlijke KIKKOMAN sojasaus, sambal en vissaus. Dit gerecht is niet alleen snel en super easy te maken, maar het is ook gezond en vol smaak. Een perfecte manier om te genieten van de smaken van loempia’s, zonder het vet van de frituur.

Loempia wrap
Loempia wrap
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 8 grote wraps
  • 2 kipfilets
  • 200 gr wortel julienne
  • 1 prei (in ringen)
  • 200 gr taugé
  • 100 gr ham (in blokjes)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember (fijngehakt)
  • 4 el Kikkoman sojasaus
  • 1 tl sambal
  • 2 tl vissaus
  • 500 ml bouillon
  • 3 eieren
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Zoetzure saus

Zo maak je het

  1. Pocheer de kip gaar in de bouillon. Dit doe je door de kip te verwarmen in de bouillon net tegen de kook aan. De kip is gaar als deze volledig wit van kleur is. Trek de kip uit elkaar met 2 vorken en leg apart.

  2. Kluts de eieren en breng op smaak met peper en zout. Bak dit in een koekenpan in wat olijfolie tot een omelet en snijd vervolgens in kleine stukjes. Leg apart.

  3. Pel en snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Was de prei en snijd deze in ringen. Bak dit aan in een grote pan in wat olijfolie. Voeg de wortel en de tauge toe en bak mee.

  4. Snijd de ham in blokjes en voeg deze toe aan de groente. Voeg ook de kip toe.

  5. Breng de vulling op smaak met KIKKOMAN sojasaus, vissaus en sambal. Als je van pittig houdt, voeg je een extra theelepel sambal toe.

  6. Voeg vervolgens de stukjes ei toe en schep alles om.

  7. Verwarm de tortilla’s kort in een droge koekenpan.

  8. Schep wat vulling in het midden van de tortilla. Vouw de buitenkanten naar binnen en rol hem op als een loempia. Lekker met zoetzure saus.

Loempia wrap
Loempia wrap recept

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (30 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Gezonde tussendoortjes Makkelijke recepten Picknick Kip Wortel Wraps Aziatische recepten Gezonde recepten Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Hoofdgerecht Lunch

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in