Groentefriet uit de airfryer
Groentefriet uit de airfryer: zó lekker en een stuk gezonder dan afhaalpatat. Deze groentefrietjes zijn helemaal perfect en ook prima geschikt voor een gezonde doordeweekse maaltijd. We maken ze van zoete aardappel, pompoen en pastinaak, maar je kan dit ook met knolselderij of wortel doen. We serveren er een romige citroendip die perfect past bij de zoete groentefrites.
Dit is een ideaal bijgerecht, maar wil je er een volledige maaltijd van maken, geef er dan bijvoorbeeld malse gehaktballetjes (kunnen ook in de Airfryer!) bij.
Groentefriet uit de airfryer: gezond en makkelijk
Groentefrites zijn heel snel in een Airfryer gebakken. In de oven moet je ze nog wel eens een paar keer goed omschudden: dat is in een Airfryer eigenlijk niet nodig. En het fijne is, dit recept is ook zo gemaakt, dat is ook wel fijn met kinderen. En geen tijd? Koop dan kant-en-klare voorgesneden zoete aardappel- of pompoenfrites.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 2 pastinaken
- 0.5 flespompoen
- 4 zoete aardappels
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 el olijfolie
- 3 takjes platte peterselie
- Grof zeezout (naar smaak )
Voor de citroen-yoghurtdip
- 70 gr feta
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 citroen (alleen de geraspte schil)
- Zout en peper (naar smaak )
Materiaal
- Hakmolentje van de staafmixer
- Airfryer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de groenten in frites van 5-7cm en 1 cm dik. Meng 1 el olijfolie met gedroogde oregano. Hussel de groentefrites door de olijfolie zodat de groenten rondom bedekt zijn. Doe de groentefriet in het mandje van de Airfryer en bak ze 10 minuten op 200 graden.
Maak ondertussen de citroenyoghurtdip. Doe alle ingrediënten in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot er een gladde dip ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de groentenfrites over de borden of leg ze op een mooie serveerschaal. Hak de platte peterselie grof. Bestrooi de frites met de peterselie en eventueel grof zeezout. Geef de citroen-yoghurtdip erbij.
Tip: serveer met gehaktballetjes voor een volledige maaltijd.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in