kikkererwten roosteren

Geroosterde kikkererwten

Wist je dat je van kikkererwten ook heel gemakkelijk een gezonde snack kunt maken? Je kunt de kikkererwten roosteren in de oven of Airfryer en daar worden ze lekker crunchy van, het lijken dan net borrelnootjes, alleen zijn deze veel gezonder en minder vet. We hebben de geroosterde kikkererwten op smaak gebracht met wat knoflook en paprikapoeder. Dat zijn meteen de 1e twee smaken die bij ons op komen als we aan chips en nootjes denken.

Kikkererwten roosteren

De geroosterde kikkererwten blijven na het bakken lekker knapperig. Je kan ze dus ook prima bewaren in een zakje of bakje. Lekker als gezonde snack maar ook lekker in een salade of soep.

kikkererwten roosteren

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 200 gr kikkererwten (uit blik)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 0,5 tl komijn
  • Zeezout
  • 1 el olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep ze droog met een keukenpapiertje.

  2. Doe ze in een kommetje en voeg 1 el olijfolie en de specerijen toe. Meng door elkaar.

  3. Oven
    Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat. Rooster de kikkererwten gedurende 15 minuten. Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

    Airfryer (wij hebbend deze)
    Rooster de kikkererwten in 15 minuten krokant op 180 graden. Schud de kikkererwten tussentijds even doorelkaar.

  4. Bewaar de kikkererwten in een bakje zonder deksel of zakje buiten de koelkast.

geroosterde kikkererwten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (162 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in