
Geroosterde kikkererwten
Wist je dat je van kikkererwten ook heel gemakkelijk een gezonde snack kunt maken? Je kunt de kikkererwten roosteren in de oven of Airfryer en daar worden ze lekker crunchy van, het lijken dan net borrelnootjes, alleen zijn deze veel gezonder en minder vet. We hebben de geroosterde kikkererwten op smaak gebracht met wat knoflook en paprikapoeder. Dat zijn meteen de 1e twee smaken die bij ons op komen als we aan chips en nootjes denken.
Kikkererwten roosteren
De geroosterde kikkererwten blijven na het bakken lekker knapperig. Je kan ze dus ook prima bewaren in een zakje of bakje. Lekker als gezonde snack maar ook lekker in een salade of soep.


Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 1 bakje
- 200 gr kikkererwten (uit blik)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 0,5 tl komijn
- Zeezout
- 1 el olijfolie
Zo maak je het
Spoel de kikkererwten af onder de kraan en dep ze droog met een keukenpapiertje.
Doe ze in een kommetje en voeg 1 el olijfolie en de specerijen toe. Meng door elkaar.
Oven
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte). Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de kikkererwten over de plaat. Rooster de kikkererwten gedurende 15 minuten. Hussel de erwten door elkaar en rooster ze nog eens 5 tot 10 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.Airfryer
Rooster de kikkererwten in 15 minuten krokant op 180 graden. Schud de kikkererwten tussentijds even doorelkaar.Bewaar de kikkererwten in een bakje zonder deksel of zakje buiten de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan