
Kipsalade: gezondere versie
Ben je gek op romige kant-en-klaar salades? Dan is deze kipsalade echt iets voor jou! Deze is namelijk homemade, makkelijk te maken, lekker fris én een stuk gezonder dan de exemplaren uit de supermarkt. Deze kipsalade is heerlijk op een toastje, brood of een cracker. Je maakt ‘m met Griekse yoghurt, een klein beetje yoghurtmayonaise, mosterd, bleekselderij, augurkjes, verse kruiden en rode ui. Door de yoghurt is hij veel gezonder dan een kant-en-klare variant. Natuurlijk kun je naar eigen smaak extra ingrediënten toevoegen, zoals stukjes mango en een beetje kerriepoeder. Of wissel de kip om met tonijn. Tip: wij bakten de kip rondom bruin in wat olijfolie, voor een nog gezondere variant kun je de kipfilets 8-12 minuten (tot ze gaar zijn) in bouillon koken.



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 8 boterhammen
- 200 gr kipfilet
- 300 gr Griekse yoghurt (2% vet )
- 1 el mosterd
- 1,5 el mayonaise (met yoghurt )
- 1 rode ui
- 2 stengels bleekselderij
- 4 takjes peterselie
- 7 gr bieslook
- 0,5 tl paprikapoeder
- 3 zoetzure augurken
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Dep de kipfilet met keukenpapier droog, bestrooi rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 8-9 minuten rondom bruin en gaar. Neem uit de pan, laat afkoelen terwijl je de rest van de salade maakt.
Meng in een kom de Griekse yoghurt met de mosterd, mayonaise en paprikapoeder tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en zout.
Maak de bleekselderij schoon en snijd in zo klein mogelijke blokjes. Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Snijd de augurken in kleine stukjes. Meng alles door het yoghurtmengsel. Snijd de kip in dunne plakjes of stukjes of trek uit elkaar. Schep de kip door de salade. Lekker op dik zuurdesembrood, cracker of toastjes bij de borrel.
Bewaartip
Je kunt de salade 3-4 dagen in een afgesloten luchtdicht doosje in de koelkast bewaren, roer eventueel kort door voordat je de salade op je brood smeert. Na een paar dagen wordt de salade iets natter door de verse groenten en yoghurt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan