Kipsalade

Kipsalade: gezondere versie

Ben je gek op romige kant-en-klaar salades? Dan is deze kipsalade echt iets voor jou! Deze is namelijk homemade, makkelijk te maken, lekker fris én een stuk gezonder dan de exemplaren uit de supermarkt. Deze kipsalade is heerlijk op een toastje, brood of een cracker. Je maakt ‘m met Griekse yoghurt, een klein beetje yoghurtmayonaise, mosterd, bleekselderij, augurkjes, verse kruiden en rode ui. Door de yoghurt is hij veel gezonder dan een kant-en-klare variant. Natuurlijk kun je naar eigen smaak extra ingrediënten toevoegen, zoals stukjes mango en een beetje kerriepoeder. Of wissel de kip om met tonijn. Tip: wij bakten de kip rondom bruin in wat olijfolie, voor een nog gezondere variant kun je de kipfilets 8-12 minuten (tot ze gaar zijn) in bouillon koken.

Kipsalade
Kipsalade
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 8 boterhammen

  • 200 gr kipfilet
  • 300 gr Griekse yoghurt (2% vet )
  • 1 el mosterd
  • 1,5 el mayonaise (met yoghurt )
  • 1 rode ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 takjes peterselie
  • 7 gr bieslook
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 3 zoetzure augurken
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dep de kipfilet met keukenpapier droog, bestrooi rondom met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kip in 8-9 minuten rondom bruin en gaar. Neem uit de pan, laat afkoelen terwijl je de rest van de salade maakt.

  2. Meng in een kom de Griekse yoghurt met de mosterd, mayonaise en paprikapoeder tot een gladde spread. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Maak de bleekselderij schoon en snijd in zo klein mogelijke blokjes. Haal de schil van de ui en hak fijn. Snijd de peterselie en bieslook fijn. Snijd de augurken in kleine stukjes. Meng alles door het yoghurtmengsel.  Snijd de kip in dunne plakjes of stukjes of trek uit elkaar. Schep de kip door de salade. Lekker op dik zuurdesembrood, cracker of toastjes bij de borrel.

Bewaartip

  1. Je kunt de salade 3-4 dagen in een afgesloten luchtdicht doosje in de koelkast bewaren, roer eventueel kort door voordat je de salade op je brood smeert. Na een paar dagen wordt de salade iets natter door de verse groenten en yoghurt.

Kipsalade
Kipsalade

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in