Dadelreep met pindakaas en chocolade

Dadelreep met pindakaas en chocolade

Deze heerlijke zelfgemaakte dadelreep is perfect als snack tussendoor – en een stuk voedzamer én lekkerder dan een Mars of Snickers! Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig – en een snufje zeezout en wat gehakte nootjes om het af te maken. Lekker voor bij de koffie of als tussendoortje of snack voor in de lunchtrommel.

Waarom we zo fan zijn van dadels

Dadels zijn een onwijs goede bron van vezels, wat belangrijk is voor ons lijf: vezels helpen je spijsverteringsstelsel soepel te laten verlopen. Ten tweede zijn dadels een goede bron van antioxidanten, én ze bevatten veel magnesium en kalium. Win-win-win! Bovendien zijn ze ook gewoon ongelooflijk lekker zoet, zeker de medjoul dadels die we gebruiken in deze dadelreep. Deze kun je kopen in de (Turkse) supermarkt.

Dadelreep met pindakaas en chocolade
Dadelreep met pindakaas en chocolade

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 250 gr medjoul dadels
  • 90 gr pindakaas
  • 189 gr pure chocolade
  • 30 gr pistachenoten (grof gehakt)
  • 1 snuf (flaky) zeezout

Zo maak je het

  1. Ontpit de dadels en leg ze met de open kant naar beneden op een klein bakplaatje bekleed met bakpapier. Druk ze plat met de achterkant van een beker.

  2. Verwarm de pindakaas kort in de magnetron en drizzle dit over de dadels. Smeer uit.

  3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en verdeel dit over de pindakaas.

  4. Verdeel de gehakte pistachenoten en wat grof zeezout over de dadelreep. Laat hem afkoelen in de koelkast. Snijd de reep vervolgens in (12) stukken.

Dadelreep met pindakaas en chocolade
Dadelreep met pindakaas en chocolade

Bekijk de video

@uitpaulineskeuken HOMEMADE DADELREPEN ❤️ Deze heerlijke zelfgemaakte dadelreep is perfect als snack tussendoor – en een stuk voedzamer én lekkerder dan een Mars of Snickers! Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig – en een snufje zeezout en wat gehakte nootjes om het af te maken. Wil je het recept rustig nalezen? Je vindt ‘m via onze link in bio. #gezondesnack #dadelrepen #homemade #snack #chocolade #genieten #tiktokrecept ♬ origineel geluid – Uitpaulineskeuken.nl

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (14 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Gezonde tussendoortjes Kinderrecepten Makkelijke recepten Chocolade Noten recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Vegan recepten Bakrecepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in