Dadelreep

Dadelreep met pindakaas en chocolade

Deze heerlijke zelfgemaakte dadelreep is perfect als snack tussendoor – en een stuk voedzamer én lekkerder dan een Mars of Snickers! Eenvoudig te maken en boordevol smaak. Je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig – en een snufje zeezout en wat gehakte nootjes om het af te maken. Lekker voor bij de koffie of als tussendoortje of snack voor in de lunchtrommel.

Waarom we zo fan zijn van dadels

Dadels zijn een onwijs goede bron van vezels, wat belangrijk is voor ons lijf: vezels helpen je spijsverteringsstelsel soepel te laten verlopen. Ten tweede zijn dadels een goede bron van antioxidanten, én ze bevatten veel magnesium en kalium. Win-win-win! Bovendien zijn ze ook gewoon ongelooflijk lekker zoet, zeker de medjoul dadels die we gebruiken in deze dadelreep. Deze kun je kopen in de (Turkse) supermarkt.

Dadelreep
Dadels

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 250 gr medjoul dadels
  • 90 gr pindakaas
  • 189 gr pure chocolade
  • 30 gr pistachenoten (grof gehakt)
  • 1 snuf (flaky) zeezout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Ontpit de dadels en leg ze met de open kant naar beneden op een klein bakplaatje bekleed met bakpapier. Druk ze plat met de achterkant van een beker.

  2. Verwarm de pindakaas kort in de magnetron en drizzle dit over de dadels. Smeer uit.

  3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron en verdeel dit over de pindakaas.

  4. Verdeel de gehakte pistachenoten en wat grof zeezout over de dadelreep. Laat hem afkoelen in de koelkast. Snijd de reep vervolgens in (12) stukken.

Viral dadelreep tiktok
Dadelreep recept

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in