
Whipped cottage cheese recept
Dé cottage cheese hype is je vast niet ontgaan. Mocht je de gewone versie maar een beetje saai vinden, dan hebben wij een lekker cottage cheese recept voor je.
Whipped cottage cheese recept: de ultieme borreldip
Whipped cottage cheese is helemaal hip – en ook wij zijn gek op deze luchtige dip! Met cottage cheese, citroen en honing maak je in een handomdraai iets heerlijks. Even opkloppen met de mixer, en voilà: een romige dip die je kunt toppen met gehakte pistachenoten, chili en nóg wat honing. Of probeer ‘m met crispy chili oil of je favoriete kruiden. Perfect voor bij de borrel, en heerlijk om crackers of groente in te dopen.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 bakje
- 200 gr cottage cheese
- 1 kneepje citroensap
- 1 + 1 el honing
- 30 gr pistachenoten
- 0,5 tl chilivlokken
- Snuf zout
Materiaal
- handmixer of staafmixer
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de cottage cheese met een kneepje citroensap, 1 el honing en een snuf zout in het hakmolentje van je staafmixer. Of gebruik een kom en een handmixer. Mix dit tot een gladde spread. Verdeel over een schaaltje.
Hak de pistachenoten fijn en verdeel ze over de whipped cottage cheese. Garneer met de chilivlokken en de honing.
Dit cottage cheese recept is lekker met komkommer en stukjes brood.
Variatietips
- Hartig: Probeer eens crispy chili olie in plaats van honing, of roer er wat fijngehakte kruiden zoals dille of basilicum doorheen.
- Midden-Oosters: Garneer met geroosterde sesamzaadjes en een drizzle tahin. Ook lekker met wat ras el hanout kruiden erop.
- Mediterrane twist: Laat de honing weg, en roer er een lepeltje pesto door en serveer met grissini.
Bewaartip
Dit whipped cottage cheese recept is het lekkerst als -ie super vers is, maar je kunt ‘m prima een dag van tevoren maken. Bewaar de dip in een afgesloten bakje in de koelkast en roer even door voordat je ‘m serveert (of klop hem dan nog even extra op met de mixer). De toppings voeg je er pas op het laatste moment aan toe, zo blijft alles lekker fris en crunchy.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in