Zelf pompoenpitten roosteren

How To: Zelf pompoenpitten roosteren

Wij zijn echt van de no-waste en gooien het liefst geen eten weg. Zo proberen we van een ingrediënt alles te gebruiken. Zo ook met de pompoen. Wist je bijvoorbeeld dat je pompoenpitten zelf kunt roosteren en dan als snack kan eten? Daarnaast kun je ook de schil eten (van een flespompoen) en het vruchtvlees. Zo gebruik je het optimaal en hoef je eigenlijk niets weg te gooien, fijn toch? Gooi je pompoenpitten dus niet weg, maar ga zelf pompoenpitten roosteren. Wij vertellen je wat je kan doen met pompoenpitten om er een lekker & gezond tussendoortje van te maken.

Zelf pompoenpitten roosteren

Zelf pompoenpitten roosteren is heel eenvoudig. En je hebt meteen een gezonde snack in huis. Perfect voor als je zin hebt in een hartig en gezond tussendoortje. Ik heb altijd rond de klok van 4 zin in iets lekkers. Het liefst eet ik dan iets hartigs. Deze geroosterde pompoenpitten zijn dan echt een uitkomst. Ze zijn superlekker en het is helemaal niet moeilijk om te maken. Je kunt ook andere specerijen gebruiken natuurlijk, dan kun je de geroosterde pompoenpitten in je ontbijtje verwerken. Denk aan speculaaskruiden, kaneel of een beetje suiker.

Geroosterde pompoenpitten

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 flespompoen
  • gerookt paprikapoeder
  • komijn
  • oregano
  • zout
  • 1 el olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Snijd de pompoen doormidden. Haal met een lepel het vruchtvlees en de pitten er uit.

  2. Doe de pitten in een grote kom met water. De pitten komen boven drijven. De sliertjes kan je weggooien.

  3. Kook de pompoenpitten 20 minuten in water met zout. Laat ze uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  4. Verdeel de pompoenpitten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de pitten met een beetje olijfolie. Verdeel naar smaak de specerijen over de pompoenpitten.

  5. Rooster de pompoenpitten in 15-20 minuten in de oven (hetelucht) op 200 graden Celsius. De pitten gaan een beetje poppen. Bewaar de geroosterde pompoenpitten in een pot.

Zelf pompoenpitten roosteren
Wat kun je doen met pompoenpitten

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (105 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in