Menu
homemade-bountys-6.jpg

Zelfgemaakte bounty’s

Dit recept voor zelfgemaakte bounty’s komt uit mijn boek Feel Good Food. Het is een gezondere variant op een van mijn favo candybars. In plaats van heel veel suiker, gebruik ik nu een klein beetje agavesiroop. Dat is veel zoeter dan suiker, waardoor je er veel minder van nodig hebt. Yes! Het lijkt misschien heel ingewikkeld om zelf bounty’s te maken, maar dat valt echt reuze mee. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en er komt geen oven aan te pas. Naast dat het niet moeilijk is, is het ook gewoon een heel leuk klusje. En het is natuurlijk vooral heel lekker.

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Feel Good Food is nog steeds mijn trots. In het boek vind je bijna 100 makkelijke en gezonde recepten voor doordeweeks. Ik maak vooral gebruik van voedzame en natuurlijk veel verse ingrediënten. Recepten die goed te doen zijn en snel klaar zodat je ook na je werk nog wat gezonds kunt eten. Het boek kan je de hele dag door gebruiken. Er staan lekkere ontbijtjes in zoals mueslibrood en een heerlijk recept voor maple nut butter. Echt die moet je proeven. Tijdens de lunch kan je kiezen uit verschillende salades, soepen (de Indiase zoete aardappelsoep is echt te gek) of wat dacht je van een zelfgemaakt bietenwrap met zalm. Er staan ruim 25 recepten in voor het diner, waarbij de taco pulled chicken mijn lievelings is. Of de Shepherd’s pie met bloemkool, lekker licht en toch echt comfort food. Als je zin hebt in verantwoord zoet, dan kom je ook zeker aan je trekken met een warme appelcrumble met hazelnoten of deze homemade bounty’s. Een ideaal boek dus om het nieuwe jaar weer wat rustiger te beginnen. Zonder concessies te doen, want alles is natuurlijk vooral heel lekker.

Heb jij mijn boek al? En wat is jouw favo recept uit het boek?

homemade bounty'homemade bounty's

Ingrediënten voor 10 st.
150 gr kokosrasp
150 gr pure chocolade
2 el agavesiroop
2 el + 2 tl kokosolie


Zo maak je het
Maal de kokos met de agavesiroop en 2 el kokosolie in je keukenmachine. Het mengsel is klaar als het plakkerig aanvoelt. Blijft het droog?, voeg dan een extra el kokosolie of een klein scheutje water toe.

Bekleed een kleine (bak)vorm met bakpapier en verdeel het kokosmengsel over de vorm. Druk het goed aan en laat het minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Enorme haast? (ook wel acute bounty trek genoemd). Zet de vorm dan een half uurtje in de vriezer.

Smelt 100 gr chocolade samen met 2 tl kokosolie au bain marie (dat is in een kom boven heet water). Haal de pan van het vuur en voeg de rest van chocolade toe. Op deze manier koelt de chocolade iets af en hard hij beter uit.

Snijd de bountyplaat in repen. Haal de bounty’s met een vork voorzichtig door de gesmolten chocolade. Laat ze uitharden op een vel bakpapier. Drizzle er eventueel nog wat extra chocolade overheen.

Bewaar de bounty’s tot gebruik in de koelkast.

Tip: In plaats van agevesiroop kan je ook gepureerde dadels (is Voedselzandloper proof) of honing gebruiken.

homemade bounty'scover-lr-feel-good-food homemade bounty's

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik superleuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan