
Sushi springrolls met zalm
Als echte foodies worden wij dolenthousiast van dit overheerlijke recept voor sushi springrolls met zalm. Het zijn eigenlijk klassieke maki sushi, die we vervolgens in rijstpapiervellen rollen. Zo blijven ze extra stevig en kun je ze handig meenemen als lunch to-go. Het vouwen van de sushi springrolls is een leuke en creatieve bezigheid die je kunt delen met vrienden of familie – of de kleintjes in huis!
Sushi met een twist
De combinatie van zalmfilet en frisse groenten zoals wortel, komkommer en paprika zorgt voor een superlekkere textuur en smaak. Serveer deze sushi springrolls met KIKKOMAN sojasaus en bestrooi met sesamzaadjes en bosuitjes voor extra knapperig- en frisheid.



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 8 springrolls
- 150 gr zalmfilet (zonder huid)
- 300 gr sushirijst
- 3 bospeentjes
- 0,5 komkommer
- 2 bosuitjes
- 2-3 paprika's (rood, geel )
- 8 rijstpapiervellen
- 4 norivellen
- 90 ml rijstwijnazijn
- 1 el KIKKOMAN sojasaus (rode dop)
- 1 el ketjap
- 1 el sesamzaadjes (geroosterd, zwart of beiden)
- zout
Zo maak je het
Maak de sushirijst zoals beschreven op de verpakking. Schep de rijstwijnazijn en wat zout door de rijst en laat afkoelen in de koelkast. Dat duurt zeker 30 minuten, zo mogelijk nog wat langer.
Snijd ondertussen de zalm in reepjes (0,5 cm). Meng in een diep bord 1 eetlepel KIKKOMAN sojasaus en 1 eetlepel ketjap door elkaar en laat de zalm er 5 tot 10 minuten in marineren. Snijd de wortel, komkommer, paprika’s in lange reepjes (0,5 cm).
Verdeel sushirijst gelijkmatig over een norivel, leg in het midden een paar reepjes zalm, reepjes komkommer, wortel en paprika en rol het norivel strak op, zodat er een rol ontstaat. Maak zo 4 sushirollen. Snijd elke rol door midden, zodat je 8 korte sushirollen hebt.
Leg een rijstpapiervel 10 tellen in een bord gevuld met water, maak een (houten) plank vochtig. Leg het rijstpapiervel op de plank. Leg de sushirol er op, vouw de zijkanten van het rijstpapiervel naar binnen en rol daarna op. Ga zo verder met de rest van de rijstpapiervellen en de sushirollen, en maak in totaal 8 sushi springrolls.
Serveer wat sojasaus in een bakje als dip erbij en bestrooi met wat sesamzaadjes en fijngehakte bosui.


Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN, lees onze disclaimer hier.
Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan