Spaghetti recepten

Voor een beetje Italië in huis wordt er bij menig huishouden graag ruimte op tafel gemaakt. De vraag is vaak ook niet of team thuis zin heeft in spaghetti. Nee, de vraag is eerder welk spaghetti recept het vanavond mag worden. Want het is lekker snel klaar, heeft weinig poespas nodig (want vaak maar een paar ingrediënten), is heel makkelijk te maken en tovert bij jong en oud een glimlach op het gezicht. Daarom een lijst met spaghetti recepten om mee af te wisselen. Op het menu van alles wat, zoals deze klassieke spaghetti arrabiata, spaghetti bolognese (vega), spaghetti carbonara, spaghetti met garnalen en spaghetti met gehaktballetjes. Borden vol comfort!

Onze favoriet
Cacio e pepe Favoriet

Cacio e pepe

Lees meer over Cacio e pepe
Pasta met zeevruchten Favoriet

Pasta met zeevruchten

Lees meer over Pasta met zeevruchten
Fideua Favoriet

Fideuà: Spaanse pastaschotel met vis

Lees meer over Fideuà: Spaanse pastaschotel met vis
Pasta met 'nduja Favoriet

Pasta met ‘nduja

Lees meer over Pasta met ‘nduja
Bolognesesaus slowcooker Favoriet

Bolognesesaus uit de slowcooker

Lees meer over Bolognesesaus uit de slowcooker
Pasta arrabbiata Favoriet

Pasta arrabbiata

Lees meer over Pasta arrabbiata

Pasta Carbonara

pasta carbonara
Populair!
Lees meer over Pasta Carbonara
Spinazie en pasta Favoriet

Pasta met spinazie

Lees meer over Pasta met spinazie
Pasta met pompoen Favoriet

Pasta met pompoen en noten pangrattato

Lees meer over Pasta met pompoen en noten pangrattato
pastasaus met gehakt Favoriet

Spaghetti met pastasaus en gehakt

Lees meer over Spaghetti met pastasaus en gehakt
pasta pesto met kip Favoriet

Pasta pesto met kip

Lees meer over Pasta pesto met kip
vega bolognese Favoriet

Spaghetti vega bolognese

Lees meer over Spaghetti vega bolognese
pasta met aubergine Favoriet

Pasta met aubergine

Lees meer over Pasta met aubergine
pasta met doperwten Favoriet

Pasta met doperwten

Lees meer over Pasta met doperwten
Frittata met spaghetti Favoriet

Frittata met spaghetti en zongedroogde tomaat

Lees meer over Frittata met spaghetti en zongedroogde tomaat

Groentepasta recepten

Aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente komen is niet altijd even makkelijk. Ook al gaat er niets boven de Italiaanse spaghetti klassiekers – die van de spaghetti bolognese en spaghetti carbonara -, er zijn versies die het niet zo nauw nemen met de groentetax. Daarom de tip: vervang spaghetti eens door een groente versie, zoals deze courgette spaghetti met garnalen (courgetti). Of varieer eens met deze vegetarische gerechten. Buon appetito! 

Spaghetti koken, hoe doe je dat?

Het klinkt zo eenvoudig als het is, spaghetti koken. Vul een grote pan met water, zet het op het vuur en wacht tot het water kookt. Doe de spaghetti erbij, zorg dat alles onder water staat en laat het zo’n 9 minuten koken (bekijk de kooktijd op de verpakking). Daarna is het afgieten en aan taaaafel!

Hoeveel spaghetti per persoon?

En tot slot de vraag wat je aan hoeveelheid spaghetti per persoon kan aanhouden. In de regel reken je 125 gram (groente)spaghetti per persoon als je de pasta als hoofdgerecht eet. Voor kleine eters kan je het best 80 à 100 gram aanhouden.

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.