Pasta funghi

Pasta funghi

Deze pasta funghi is een echte klassieker, maar blijft lekker. We hebben er een gemakkelijke variant van gemaakt. De romige pastasaus maak je met crème fraîche, paddesntoelen en porcini. Porcini zijn gedroogde paddestoelen, eekhoorntjesbrood om precies te zijn, maar elke gedroogde paddestoel kun je hier te gebruiken. Je koopt het in een zakje (bij de supermarkt) en laat ze in kokend heet water weken. De gedroogde paddestoelen worden weer helemaal zacht en het water krijgt een lekkere paddestoelensmaak, een beetje zoals bouillon. Wanneer je dit door een saus of room roert krijgt de saus direct een super lekkere paddestoelensmaak. Om lekker snel klaar te zijn kook je de broccoli en spaghetti in 1 pan. Serveer op een mooie grote schaal of verdeel de vegetarische pasta met paddestoelen over de borden. Garneer voor extra smaak royaal met Parmezaanse kaas en walnoten.

Pasta funghi
Pasta funghi

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 500 gr paddestoelenmix (bijvoorbeeld kastanje champignons, koningszwam, oesterzwam)
  • 200 gr broccoli
  • 1 ui
  • 30 gr porcini (of gedroogde paddestoelen)
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gr walnoten
  • 3 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  1. Doe de porcini in een kommetje, overgiet met kokend water en laat 10 minuten staan.

  2. Hak de ui fijn en maak de paddestoelen schoon met een stukje vochtig keukenpapier. Snijd eventueel grote paddestoelen in stukken.

  3. Verhit de 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de paddestoelen toe en bak ze in 3-4 minuten rondom bruin.

  4. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ondertussen de spaghetti in een pan met ruim gezouten water, voeg na 3 minuten de roosjes broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af en laat even staan.

  5. Laat de porcini uitlekken en schep samen met 2 eetlepels vocht door de paddestoelen. Roer de crème fraîche door de paddestoelen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta en broccoli er door en warm nog even 2 minuten mee.

  6. Schep de pasta funghi op de borden. Verdeel de walnoten over de pasta. Haal de blaadjes van de basilicum en strooi over de borden. Garneer royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

Pasta funghi
Pasta funghi

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Broccoli Paddenstoelen Spaghetti Italiaanse recepten Gezonde recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in