pasta funghi

Pasta funghi

Deze pasta funghi is een echte klassieker, maar blijft lekker. We hebben er een gemakkelijke variant van gemaakt. De romige pastasaus maak je met crème fraîche, paddesntoelen en porcini. Porcini zijn gedroogde paddestoelen, eekhoorntjesbrood om precies te zijn, maar elke gedroogde paddestoel kun je hier te gebruiken. Je koopt het in een zakje (bij de supermarkt) en laat ze in kokend heet water weken. De gedroogde paddestoelen worden weer helemaal zacht en het water krijgt een lekkere paddestoelensmaak, een beetje zoals bouillon. Wanneer je dit door een saus of room roert krijgt de saus direct een super lekkere paddestoelensmaak. Om lekker snel klaar te zijn kook je de broccoli en spaghetti in 1 pan. Serveer op een mooie grote schaal of verdeel de vegetarische pasta met paddestoelen over de borden. Garneer voor extra smaak royaal met Parmezaanse kaas en walnoten. Zin in een ander pasta recept? kijk hier dan even voor nog meer inspiratie.

pasta met paddestoelen
pasta funghi
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 500 gr paddestoelenmix (bijvoorbeeld kastanje champignons, koningszwam, oesterzwam)
  • 200 gr broccoli
  • 1 ui
  • 30 gr porcini (of gedroogde paddestoelen)
  • 200 ml crème fraîche
  • 50 gr walnoten
  • 3 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Lekker met

  • Parmezaanse kaas
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de porcini in een kommetje, overgiet met kokend water en laat 10 minuten staan.

  2. Hak de ui fijn en maak de paddestoelen schoon met een stukje vochtig keukenpapier. Snijd eventueel grote paddestoelen in stukken.

  3. Verhit de 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de ui in 1-2 minuten goudbruin. Voeg de paddestoelen toe en bak ze in 3-4 minuten rondom bruin.

  4. Snijd de broccoli in roosjes. Kook ondertussen de spaghetti in een pan met ruim gezouten water, voeg na 3 minuten de roosjes broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af en laat even staan.

  5. Laat de porcini uitlekken en schep samen met 2 eetlepels vocht door de paddestoelen. Roer de crème fraîche door de paddestoelen. Breng op smaak met zout en peper. Schep de pasta en broccoli er door en warm nog even 2 minuten mee.

  6. Schep de pasta funghi op de borden. Verdeel de walnoten over de pasta. Haal de blaadjes van de basilicum en strooi over de borden. Garneer royaal met geraspte Parmezaanse kaas.

pasta met paddestoelen
pasta met paddestoelen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (23 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in