Bolognesesaus slowcooker

Bolognesesaus uit de slowcooker

De slowcooker is ons go-to apparaat om snel en supermakkelijk de allerlekkerste maaltjes te bereiden. Ja, we toveren zelfs een bolognesesaus uit de slowcooker! Dit recept is ideaal om restjes mee op te maken, zoals left-over groenten uit je koelkast of dat pond gehakt dat al een tijdje in je vriezer ligt (wel eerst goed ontdooien). Deze bolognesesaus uit de slowcooker is lekker met spaghetti, Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes. Nog luxueuzer maken? Serveer er dan een bol burrata bij. Genieten…

Bolognesesaus slowcooker
Bolognesesaus slowcooker
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 ui
  • 1 winterwortel
  • 3 tenen knoflook
  • 3 stengels bleekselderij
  • 500 gr gehakt
  • 800 gr gepelde tomaat (uit blik)
  • 400 gr spaghetti
  • Parmezaanse kaas of burrata
  • 2 tl oregano
  • 3 takjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Maak de wortel schoon en snijd in stukjes van 0,5 centimeter. Maak de bleekselderijstengels schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de steeltjes fijn.

  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, oregano en steeltjes van basilicum 3-4 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de groenten over in de slowcooker. Voeg het gehakt en de blikken tomaat toe en schep door. Doe de deksel op de slowcooker en zet op de lage stand voor 8 uur. Als je een multicooker hebt kan je de groenten en het gehakt in de cooker aanbakken.

  3. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Breng de bolognesesaus verder op smaak met peper en zout en roer de verse basilicumblaadjes er door. Schep de spaghetti door de blognesesaus, verdeel over de borden en top af met geraspte Parmezaanse kaas of een bol burrata.

Bolognesesaus slowcooker
Bolognesesaus slowcooker

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in