
Bolognesesaus uit de slowcooker
De slowcooker is ons go-to apparaat om snel en supermakkelijk de allerlekkerste maaltjes te bereiden. Ja, we toveren zelfs een bolognesesaus uit de slowcooker! Dit recept is ideaal om restjes mee op te maken, zoals left-over groenten uit je koelkast of dat pond gehakt dat al een tijdje in je vriezer ligt (wel eerst goed ontdooien). Deze bolognesesaus uit de slowcooker is lekker met spaghetti, Parmezaanse kaas en verse basilicumblaadjes. Nog luxueuzer maken? Serveer er dan een bol burrata bij. Genieten…



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 3 tenen knoflook
- 3 stengels bleekselderij
- 500 gr gehakt
- 800 gr gepelde tomaat (uit blik)
- 400 gr spaghetti
- Parmezaanse kaas of burrata
- 2 tl oregano
- 3 takjes basilicum
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je het
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Maak de wortel schoon en snijd in stukjes van 0,5 centimeter. Maak de bleekselderijstengels schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en snijd de steeltjes fijn.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, wortel, bleekselderij, oregano en steeltjes van basilicum 3-4 minuten op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Schep de groenten over in de slowcooker. Voeg het gehakt en de blikken tomaat toe en schep door. Doe de deksel op de slowcooker en zet op de lage stand voor 8 uur. Als je een multicooker hebt kan je de groenten en het gehakt in de cooker aanbakken.
Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Breng de bolognesesaus verder op smaak met peper en zout en roer de verse basilicumblaadjes er door. Schep de spaghetti door de blognesesaus, verdeel over de borden en top af met geraspte Parmezaanse kaas of een bol burrata.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan