Pasta pesto
Met het laatste restje basilicum uit de tuin maakten we deze heerlijke pasta pesto. Zelf verse pesto maken is helemaal niet ingewikkeld. En het is dé smaakmaker voor heel veel recepten. Pasta pesto is het makkelijkste pasta recept dat er bestaat, maar je kan er wel lekker mee variëren. Wij maken hem deze keer met geroosterde tomaatjes uit de oven. Zo lekker!
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 250 gr cherrytomaten
- 40 gr verse basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 30 gr pijnboompitten
- 30 gr Parmezaan
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Doe de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en peper en zout en rooster ze gedurende 10 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Pel de knoflooktenen. . Draai het het hakmolentje van je staafmixer een gladde pesto van de knoflook, de basilicum, de pijnboompitten, 30 gr Parmezaan en een flinke scheut olijfolie. Is de pesto nog te dik voeg dan extra olijfolie toe. Breng de pesto op smaak met wat peper en zout.
Giet de pasta af en houdt een kopje kookvocht achter. Meng de pesto meteen door de pasta, voeg het kookvocht toe en meng kort. Serveer de pasta met de geroosterde tomaten en garneer met extra Parmezaan.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in