pasta pesto

Pasta pesto

Met het laatste restje basilicum uit de tuin maakten we deze heerlijke pasta pesto. Zelf verse pesto maken is helemaal niet ingewikkeld. En het is dé smaakmaker voor heel veel recepten. Pasta pesto is het makkelijkste pasta recept dat er bestaat, maar je kan er wel lekker mee variëren. Wij maken hem deze keer met geroosterde tomaatjes uit de oven. Zo lekker!

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 250 gr cherrytomaten
  • 40 gr verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 gr pijnboompitten
  • 30 gr Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal. Besprenkel ze met olijfolie en peper en zout en rooster ze gedurende 10 minuten op 200 graden (boven- en onderwarmte).

  2. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.

  3. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn. Pel de knoflooktenen. . Draai het het hakmolentje van je staafmixer een gladde pesto van de knoflook,  de basilicum, de pijnboompitten, 30 gr Parmezaan en een flinke scheut olijfolie. Is de pesto nog te dik voeg dan extra olijfolie toe. Breng de pesto op smaak met wat peper en zout.

  4. Giet de pasta af en houdt een kopje kookvocht achter. Meng de pesto meteen door de pasta, voeg het kookvocht toe en meng kort. Serveer de pasta met de geroosterde tomaten en garneer met extra Parmezaan.

pasta pesto

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stem)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.