Pasta met zeevruchten
Vandaag toveren we de zee op je bord met een heerlijke pasta met zeevruchten. Dit zomerse gerecht is ideaal voor visliefhebbers en supermakkelijk te maken. We gebruiken mosselen, kokkels en grote garnalen in deze pasta frutti di mare. Enne, voeg ook eens verse inktvis toe, dat maakt het helemaal bijzonder!
Zo maak je deze pasta met zeevruchten
Het maken van deze pasta met zeevruchten is veel makkelijker dan je misschien denkt. Fruit ui en knoflook in olijfolie, voeg dan de zeevruchten en wat witte wijn toe. Meng de gekookte spaghetti met een tomatenpasta van zongedroogde tomaten en tomatenpuree. Als finishing touch rasp je wat citroenschil over de pasta en strooi je er verse peterselie over.
Serveer met een glaasje witte wijn en geniet van deze heerlijke, zomerse maaltijd. Alsof je op vakantie bent in de Méditerranée!
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 1 kg mosselen
- 500 gr kokkels
- 200 gr jumbo garnalen
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 1 citroen
- 2 takjes peterselie
- 200 gr zongedroogde tomaat
- 3 el tomatenpuree
- 50 ml witte wijn
- olijfolie
- peper en zout
Materiaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Hak in een keukenmachine of hakmolen de zongedroogde tomaten en tomatenpuree tot een gladde pasta.
Maak de mosselen, kokkels en garnalen schoon. Verwijder eventuele baarden van de mosselen en gooi kapotte exemplaren weg. Pel de garnalen.
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met ruim kokend water en zout. Giet af en zet opzij.
Verhit ondertussen een flinke scheut olijfolie in een diepe ruime koekenpan of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook tot ze zacht en lichtbruin zijn.
Voeg de mosselen en kokkels toe aan de pan en schep om. Schenk de witte wijn erbij en doe de deksel op de pan. Kook tot de mosselen en kokkels open gaan staan, dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Haal de mosselen en kokkels uit de pan en zet ze even apart.
Doe de garnalen samen met de tomatenpuree in de pan en roer 2-3 minuten door tot de garnalen gaar zijn. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de pan en meng alles goed door elkaar zodat de pasta goed bedekt is met de saus. Doe de kokkels en mosselen terug in de pan en schep door de pasta.
Rasp de schil van de citroen boven de pan en breng de pasta met zeevruchten op smaak met peper en zout. Hak tot slot de peterselie fijn en strooi over de pasta.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in