Menu

Kip pesto met broccoli & amandelen

Pesto is dat niet iedereens favoriet? Een echte crowd pleaser. Ik ken behoorlijk wat kinderen die bij een pizzeria om pasta pesto roepen! Geen pizza met kaas en tomaten. De pesto heeft zijn plek veroverd. En waar ik vroeger pasta met ketchup at afgemaakt met een flinke hand geraspte kaas (ik moet bekennen dat ik het uit pure nostalgie nog wel eens eet!) zetten studenten toch gewoon heel snel een bord pasta met pesto op tafel? Hup zo klaar. En wanneer je nu eens die pasta vergeet.. en er kip en groenten aan toevoegt. Dan heb je zoiets als kip pesto met broccoli. Perfect dus, wat minder koolhydraten – lekker veel groenten en bijna net zo lekker. Ik zeg bijna er kan niet zoveel op tegen een bord pasta!

Kies je voor snel of nog sneller?

Is jouw doordeweekse avond een race tegen de klok om een gezonde maaltijd op tafel te toveren? Dan zou dit recept wel eens je nieuwe favoriet kunnen worden. Nou maak ik zelf mijn eigen pesto en zo staat het ook in het recept. Vooral omdat ik het zelf niet ingewikkeld vind, het snel gemaakt heb (alles in het hakmolentje van de staafmixer en klaar) en eigenlijk de meeste kant-en-klare pesto’s minder lekker vind dan mijn eigen pesto. Maar je zou maar echt snel klaar willen zijn, dan kun je natuurlijk altijd gewoon een potje uit de super gebruiken he? Niets mis mee. En op de versafdeling staan nog lekkerdere varianten. Probeer gewoon uit welke je het lekkerste vindt en je hebt voor altijd een perfect snel recept achter de hand!

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr broccoli (of maak een mix van broccoli en bimi, zoals op de foto)
  • 350 gr kippendijfilets
  • 60 gr amandelen
  • 3 el zwarte olijven
  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • Handje basilicum blaadjes om te garneren
  • Peper en zout

Ingrediënten voor de pesto

  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • 30 gr basilicum
  • 5-6 el olijfolie
  • 90 gr pistachenootjes
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Begin met het maken van de pesto. Gebruik je kant-en-klare pesto sla deze stap dan over. Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, pistachenootjes en olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot dat er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart. 

  2. Snijd de broccoli in roosjes (en wanneer je ook bimi gebruikt, de harde onderkanten van de bimi) en kook voor 4-5 minuten in gezouten water. 

  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan. 

  4. Bestrooi de kippendijen met zout. Verhit olijfolie en boter in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Laat heel even afkoelen en snijd ze dan in mooie plakjes. 

  5. Giet de broccoli af. Houd 1 el kookvocht apart en meng door de pesto. Meng de pesto door de kip en broccoli. Leg  in een mooie schaal en garneer met de amandelen, zwarte olijven en blaadjes basilicum.

  6. Voor een extra snel gerecht kun je ook pesto uit een potje gebruiken. En wil je een extra vullende maaltijd? Voeg dan pasta toe. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.