Pasta pesto met kip
Pasta pesto met kip is een echte crowd pleaser. Jong, oud, student of werkend, iedereen vindt dit lekker. Het is makkelijk, snel klaar en betaalbaar, ideaal voor een drukke doordeweekse dag, of als snelle maaltijd voor het sporten. Extra snel klaar als je kant en klare pesto gebruikt (die bakjes in het vershoudvak zijn het lekkerste). Maar wil je iets meer moeite doen, dan maak je de pesto zelf, het recept hebben we hieronder ook even voor je uitgeschreven. Is ook echt heel eenvoudig. Om het extra voedzaam te maken voegen we broccoli toe. Maar spinazie is ook lekker hierbij.
Pasta pesto met kip
Voeg zelf nog spaghetti, tagliatelle of je favoriete pasta toe en je hebt een heerlijk maaltje. Liever koolhydraatarm, eet het dan zonder pasta. Ga jij dit maken?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr pasta
- 400 gr broccoli (of bimi)
- 350 gr kipfilet
- 60 gr amandelen
- 3 el zwarte olijven
- Handje verse basilicum blaadjes om te garneren
- Peper en zout
- olijfolie
Ingrediënten voor de pesto
- 40 gr Parmezaanse kaas
- 30 gr basilicum
- 5-6 el olijfolie
- 90 gr pistachenootjes
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
Maak dan de pesto. Gebruik je kant-en-klare pesto sla deze stap dan over. Doe de basilicum, Parmezaanse kaas, pistachenootjes en olijfolie in het hakmolentje van de staafmixer en hak tot dat er een smeuïge pesto ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Zet even apart.
Snijd de broccoli in roosjes (en wanneer je ook bimi gebruikt, de harde onderkanten van de bimi) en kook voor 4-5 minuten in gezouten water. Bewaar 1 el kookvocht en giet de rest af. Doe het terug in de pan. Voeg de pesto toe en de gekookte pasta toe en meng even door elkaar.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan.
Bestrooi de kippendijen met zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de kip rondom bruin. Laat heel even afkoelen en snijd ze dan in mooie plakjes.
Meng de kip door de pasta. Garneer de kip pesto pasta met amandelen, zwarte olijven en blaadjes basilicum.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in