Pasta arrabbiata

Pasta arrabbiata

Pasta arrabbiata staat in 20 minuten bij jou op tafel en is gemaakt met lekker veel verse ingrediënten. Dus laat die pot kant-en-klare pastasaus maar in de supermarkt staan! Voortaan maak je deze pastasaus gewoon zelf. Een pasta arrabbiata moet wat pit hebben daarom zijn in de saus verse rode pepertjes en chilivlokken verwerkt. Wanneer je arrabbiata vertaald naar het Nederlands betekent het ook zoiets als boos, wat slaat op de pittigheid in het gerecht. We kunnen ons voorstellen dat het daardoor misschien iets minder geschikt is voor het hele gezin. Halveer de hoeveelheid pepers en laat de chilivlokken achterwege voor een familyproof versie. Origineel wordt deze pasta all arabbiata gegeten met penne, maken hem met spaghetti. Lekker met krokante pancetta, burrata en rucola.

ingrediënten pasta
Pasta arrabbiata
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr pasta
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 2 rode chilipepers
  • 150 gr rucola
  • 8 plakjes gerookte spek of pancetta (laat weg voor een Vega variant)
  • 1,5 tl chilivlokken
  • Zout
  • olijfolie

Lekker met

  • 2 bollen burrata
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Bak de pancetta in een droge koekenpan tot de plakjes knapperig zijn. Neem ze uit de pan en laat ze op een stukje keukenpapier uitlekken.

  2. Pel de uien en snijd in stukjes, haal het schilletje van de tenen knoflook en hak fijn. Haal de zaadjes uit de chilipepers en hak fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan, voeg de ui, knoflook en chilipeper toe en bak op laag vuur in 5 minuten tot de ui goudbruin is.

  3. Voeg de blikjes tomatenblokjes toe, strooi de chilivlokken erbij en schep goed om en laat op hoog vuur, ongeveer 5 minuten inkoken tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met zout.

  4. Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Schep de pasta door de saus. Verdeel over de borden, garneer met een flinke hand rucola sla, een drizzle olijfolie. Deze pasta maak je extra lekker en met burrata. Verkruimel tot slot de pancetta plakjes en strooi over de pasta.

ingrediënten peper
Pasta arrabbiata

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (26 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.