Menu

Pasta met kikkererwten en gehakt

Het is grappig dat wanneer ik een snel gerecht verzin het meestal ook gemaakt is met van die typische voorraadkastingrediënten. Blijkbaar gaat dat in mijn hoofd samen. Vandaag dus een snel recept voor pasta met kikkererwten! Super lekker als je het mij vraagt. Eigenlijk is het wel fijn van die voorraadkastrecepten, je hebt altijd een backup voor wanneer je even echt geen zin hebt om boodschappen te gaan doen of opeens geen zin hebt in iets wat op je lijstje stond maar wel heel snel iets op tafel wilt zetten. De ingrediënten die uit de voorraadkast komen zijn: kikkererwten, pasta, een paar blikjes van mijn favoriete pomodorini tomaten, tomatenpuree, venkelzaad en Parmezaanse kaas. Goed wie heeft dat nou niet op voorraad? Ik denk dat er best veel mensen zijn die nooit met venkelzaad koken, maar het is echt heerlijk. En essentieel anders dan wanneer je het weglaat. Het brengt een beetje anijsachtige smaak aan je eten zonder overheersend te zijn en past perfect bij gehakt, worstjes en tomatensaus. Dit recept is ook heel lekker zonder vlees! (maakt het gelijk een nog perfecter voorraadkastrecept)

Voorraadkast perikelen

Even over de voorraadkast. Neem jij je ook elk jaar voor dat je tenminste elk kwartaal en het liefste elke maand even de kast doorneemt. Alles er uit, doekje er over, een check wat je nooit gebruikt en in een opwelling hebt gekocht? Of waar je maar van blijft kopen terwijl je al een flinke ijzeren voorraad hebt? Ik neem me dat elk jaar opnieuw voor, waarom? Omdat het zo fijn is wanneer je weer door die kast bent gegaan. Ik heb het eind december gedaan, toen ik sowieso in een nogal opruimerige bui was. Ik ben helemaal niet zo goed in opruimen, maar ik ging helemaal los. Marie Kondo zou trots zijn geweest. Maar ik zou best Marie Kondo en mezelf trots willen houden. Want hoe lekker is het wanneer je binnen een paar seconden een blikje kikkererwten uit de kast haalt zonder te zoeken of dat de hele kast instort? Ja dat is lekker! Ik doe voorlopig mijn best om het zo te houden!

4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti (volkoren )
  • 250 gr rundergehakt
  • 75 gr rucolasla
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 400 gr kikkererwten
  • 2 blikjes pomodorini tomaten of tomatenblokjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl venkelzaad
  • peper en zout naar smaak
  • geraspte Parmezaanse kaas naar smaak

Zo maak je het

  1. Hak de uien en tenen knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze op laag vuur tot ze zacht zijn en net bruin kleuren. Voeg het gehakt toe en bak het mooi bruin. Voeg het venkelzaad toe en bak 1-2 minuten mee. Schep de tomatenpuree door het mengsel en bak nog eens 2 minuten mee. Doe de tomaten uit het blik erbij en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. 

  2. Kook ondertussen de spaghetti. 

  3. Voeg de kikkererwten toe, schep door de saus. Schep 3 eetlepels kookvocht van de pasta in de pan met de saus. Schep daarna de pasta door de saus zodat elke spaghettisliert bedekt is met een beetje saus. Breng verder op smaak met zout en peper. 

  4. Verdeel over de borden of serveer op een grote schaal. Garneer frisse en knapperige rucolasla. Geef er eventueel wat vers geraspte parmezaanse kaas bij. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Marianne is foodstylist en fotograaf. Naast een enorme passie voor het fotograferen van eten is ze ook gek op koken. Het liefste zou ze wekelijks etentjes geven. Van een tiptop gestylde tafel met in de keuken opgemaakte bordjes tot een tafel vol schalen antipasti.