Menu
Pasta-met-kikkererwten-UPK-20-01-BLOGPOST-099.jpg

Spaghetti met pastasaus en gehakt

Dit recept voor spaghetti met rode pastasaus en gehakt is gemaakt met van die typische voorraadkast ingrediënten. Dingen die iedereen altijd in huis heeft. Tomaten uit blik, oregano, gehakt (hebben we allemaal in de vriezer liggen toch?) en natuurlijk pasta. Als extra voedzaam ingrediënt voegen we kikkererwten toe.  Superlekker! Voorraadkast recepten zijn altijd een fijne backup voor wanneer je even echt geen zin hebt om boodschappen te gaan doen. Of wanneer je zin hebt in een snelle maaltijd.

Zelf pastasaus maken

Zelf pastasaus maken is dus echt heel simpel. Daar heb je echt geen pakje voor nodig. Wel tomaten uit blik en wat kruiden. We gebruiken altijd oregano in onze pastasaus. Maar als je toevallig ook venkelzaad in huis hebt, is dit een lekkere toevoeging. Meer zin in lasagne? Probeer dit recept dan eens.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr spaghetti
  • 250 gr rundergehakt
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 gr kikkererwten
  • 800 gr tomaten (uitblik)
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie

Lekker met

  • 75 gr Rucola
  • Parmezaan

Zo maak je het

  1. Hak de uien en tenen knoflook fijn. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak ze op laag vuur tot ze zacht zijn en net bruin kleuren. Voeg het gehakt toe en bak het mooi bruin. Voeg de oregano toe en bak 1-2 minuten mee. Schep de tomatenpuree door het mengsel en bak nog eens 2 minuten mee. Doe de tomaten uit het blik erbij en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen. 

  2. Kook ondertussen de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat.

  3. Voeg de kikkererwten toe, schep door de saus. Schep 3 eetlepels kookvocht van de pasta in de pan met de saus. Schep daarna de pasta door de saus zodat elke spaghettisliert bedekt is met een beetje pastasaus. Breng verder op smaak met zout en peper. 

  4. Verdeel over de borden of serveer op een grote schaal. Garneer frisse en knapperige rucolasla. Geef er eventueel wat vers geraspte parmezaanse kaas bij. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan