Pasta met pompoen

Pasta met pompoen en noten pangrattato

Lekker het is weer herfst. Ik ben zo iemand die echt niet zonder de seizoenen kan, er zijn mensen die graag altijd de temperatuur op 23 graden willen en altijd zon. Terwijl ik af en toe een buitje of een fikse storm prima vind. Bij die leuke seizoenen van ons hoort ook wat ander eten. Vind ik tenminste, geen frisse salades meer of knapperige groenten. Juist meer aardse smaken zoals deze pasta met pompoen. Nou heb ik werkelijk een hekel aan een pompoen schillen. Ik krijg altijd visioenen dat ik mijn vinger er afhak. Maar die voorgesneden blokjes in een zakje worden altijd al plakkerig als ik er naar kijk. Dit recept is de perfecte middenweg, schillen is niet nodig, wel even in parten hakken. Met een beetje moed, vingers op de juiste plekken en een broodmes kom ik een heel eind en jij vast ook!

Maak het pittig!

Pompoen is een hele zoete groente (of eigenlijk is het fruit). Wanneer je het in de oven laat garen komt die zoete smaak nog meer naar boven. Lekker maar het heeft ook een tegenhanger nodig. Zorg daarom echt voor wat pittigheid. Bestrooi de pompoenparten goed met zout en chilipeper, dat heeft het echt nodig. Daarom is het ook lekker om de pasta met pompoen te eten met een pittige kaas, zoals Parmezaanse kaas. Maar Pecorino werkt ook goed en als je fan bent van iets van blauwschimmel is dat ook heel lekker. Verder maak je in dit recept een noten pangrattato, dat is een topping van broodkruim, goudbruin gebakken met noten en salie. Het zorgt voor een lekker knapperig elementje in de pasta.

ingrediënten pasta
Pasta met pompoen
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 gr spaghetti
  • 1 grote pompoen (800 gr)
  • 20 gr roomboter
  • 70 gr geraspte Parmezaanse kaas (en extra om te garneren)
  • 60 gr brood (wit)
  • 60 gr walnoten
  • 7 blaadjes salie
  • 1 tl chilivlokken
  • Peper en zout
  • 2-3 el olijfolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Halveer de pompoen en snijd hem dan opnieuw door het midden zodat je kwarten krijgt. Snijd vervolgens in kleinere parten. Je kunt de schil er aan laten, het vruchtvlees schep je straks uit de schil. Schep wel alvast de pitten er uit. Leg de parten in een ovenschaal of braadslede. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en chilivlokken. Zet ze voor 45 minuten in de oven tot ze mooi zacht en gaar zijn.

  3. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.

  4. Maak de pangrattato; doe het brood, salieblaadjes en de walnoten in het hakmolentje van de staafmixer en hak alles grof. Je kunt het ook met een mes doen. Bak daarna alles in een koekenpan met roomboter tot het brood goudbruin ziet. Schep over op een bordje met een stukje keukenpapier. Meng daarna in een kommetje met de geraspte Parmezaanse kaas en bestrooi royaal met grof zeezout.

  5. Haal de pompoen parten uit de oven en schep het vruchtvlees er uit. Hussel door de pasta en garneer met de pangrattato. Breng de pasta met pompoen op smaak met zout en peper en geef er nog wat extra Parmezaanse kaas bij (maak bijvoorbeeld net als ik heb gedaan van die flinters, dit doe je met een fijnschiller).

ingrediënten pasta
pasta met pompoen

Wat vind jij van dit recept?

4.4 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Pasta recepten Noten recepten Pompoen Spaghetti Italiaanse recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in