
Pasta met zalm
Zin iets lekkers wat supersnel bij jou op tafel staat? Maak dan deze pasta met zalm en roomkaas. Dit gerecht staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Wij gebruikten als pasta spaghetti, maar wanneer je macaroni, linguine of farfalle (vlindertjes pasta) in de voorraadkast heb staan kun je die ook gebruiken. Voor dit recept gebruik je gerookte zalm, die kun je zelf in reepjes snijden of je koopt zalmsnippers. Een andere hele lekkere variant is de gerookte zalm te vervangen door warmgerookte zalm. Die hoef je alleen in stukjes te breken.
Pasta koken
Kook voor het recept de pasta zoals aangegeven op de verpakking en gebruik flink gezouten water: Noordzee smaak. Zo geef je de pasta zelf ook wat smaak mee. Wanneer je te weinig zout gebruikt tijdens het koken van pasta, blijft de pasta heel smaakloos. Dus even het water proeven voordat je de spaghetti in de pan doet. De courgette bak je kort in een de koekenpan tot de stukjes een kleurtje krijgen en de doperwten hoef je alleen maar op te warmen. Giet de pasta af, schep de roomkaas en citroenrasp erdoor en meng met de groenten. Tot slot verdeel je de gerookte zalm er over. Supersnel klaar dus. Kijk hier voor nog meer lekkere recepten met zalm.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr (volkoren) spaghetti
- 250 gr gerookte zalm
- 2 courgettes
- 225 gr doperwten (diepvries)
- 1 citroen
- 150 gr roomkaas
- 2 takjes basilicum
- Peper en zout
- olijfolie
Zo maak je het
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking, in ongeveer 9-11 minuten beetgaar. Snijd de zalmfilet in reepjes. Was de citroen en rasp daarna de gele schil van de citroen.
Was de courgettes en snijd ze in plakjes van ongeveer 1 centimeter. Halveer de plakjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Bak de courgettes in 2-3 minuten rondom bruin. Bestrooi ze met peper en zout. Voeg de doperwten toe en warm ze al omscheppend in 2-3 minuten op.
Giet de spaghetti af en roer de roomkaas en citroenrasp erdoor. Voeg de zalmreepjes, courgette en doperwten toe en hussel door elkaar. Breng de pasta verder op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en garneer de pasta met zalm met verse blaadjes basilicum. Eet smakelijk!


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan