Menu
vega-bolognese-9152.jpg

Spaghetti vega bolognese

Ik als foodie zou mijn kind geen kant en klare hapjes geven. Ik zag het al helemaal voor me dat Merlijn lekker met ons mee zou eten en ik ben dan ook braaf begonnen met verse groentehapjes. De werkelijkheid is alleen net ietsje anders. Merlijn (bijna 2)  lust bijna niks. Ik heb al van alles geprobeerd, van pureren tot juist in grote stukken aanbieden, betrekken bij het koken en complete toneelstukken zodat hij toch een hapje neemt. Nu heb ik mij er gewoon bij neergelegd, het laatste wat ik wil is een strijd aan tafel. Maar soms fop ik hem toch een beetje, zoals met deze vega bolognese (pasta bolo lust hij wel). Die zit boordevol groente en peulvruchten en wat denk je? Hij at zijn bordje helemaal leeg.

Snel klaar

Mijn manier van koken is sowieso veranderd sinds ik moeder ben. Het moet gewoon snel, makkelijk en lekker zijn. En een beetje gezond natuurlijk! Ik besteed niet meer dan 30 minuten per dag aan mijn avondeten en vaak nog wel minder. Met mijn Grohe Red is pasta en groente koken zo gebeurd. Ik tap kokend  heetwater rechtstreeks uit de kraan en binnen 10 minuten is het klaar. Ik vind dit echt de uitvinding van de eeuw. Jamie Oliver gebruikte in zijn “30 minutes” programma’s altijd de waterkoker, maar dat je het rechtstreeks uit de kraan kunt halen is natuurlijk nog veel makkelijker. Daarnaast is het ook een veilige kraan, er zit een kinderbeveiliging op en hij spettert niet. Ik hoef dus niet bang te zijn dat Merlijn ineens kokend water uit de kraan haalt. Wel zo’n fijn gevoel.

Groente verstop recept

Heb jij ook een slechte eter thuis, die wel dol is op pasta bolognese? Dan is dit groente verstop recept het proberen waard. Ik snijd de wortel en paprika heel klein en vooral de linzen maken dat het een hele voedzame en gezonde maaltijd wordt. En nog een tip van mij, maak meteen extra veel saus en vries de rest in. Dan heb je altijd een gezonde maaltijd achter de hand.

4

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr spaghetti
  • 300 gr linzen (voorgekookt)
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml passata (gezeefde tomatensaus)
  • 2 tl oregano
  • Handje verse basilicum
  • Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Ik tap kokend heetwater uit mijn Grohe Red en gebruik verse spaghetti. Dat is in 5 minuten klaar.

  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.

  3. Snijd de wortel en de paprika in hele kleine blokjes en bak deze kort mee.

  4. Voeg de passata en de linzen toe en roer even om. Breng de vega bolognese op smaak met de oregano, peper en zout. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.

  5. Roer de spaghetti op zijn Italiaans door de vega bolognese saus. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Dit bericht is in samenwerking met Grohe, lees mijn disclaimer.




Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan