Spaghetti vega bolognese
Ik als foodie zou mijn kind geen kant en klare hapjes geven. Ik zag het al helemaal voor me dat Merlijn lekker met ons mee zou eten en ik ben dan ook braaf begonnen met verse groentehapjes. De werkelijkheid is alleen net ietsje anders. Merlijn (bijna 2) lust bijna niks. Ik heb al van alles geprobeerd, van pureren tot juist in grote stukken aanbieden, betrekken bij het koken en complete toneelstukken zodat hij toch een hapje neemt. Nu heb ik mij er gewoon bij neergelegd, het laatste wat ik wil is een strijd aan tafel. Maar soms fop ik hem toch een beetje, zoals met deze vega bolognese (pasta bolo lust hij wel). Die zit boordevol groente en peulvruchten en wat denk je? Hij at zijn bordje helemaal leeg.
Snel klaar
Mijn manier van koken is sowieso veranderd sinds ik moeder ben. Het moet gewoon snel, makkelijk en lekker zijn. En een beetje gezond natuurlijk! Ik besteed niet meer dan 30 minuten per dag aan mijn avondeten en vaak nog wel minder. Met mijn Grohe Red is pasta en groente koken zo gebeurd. Ik tap kokend heetwater rechtstreeks uit de kraan en binnen 10 minuten is het klaar. Ik vind dit echt de uitvinding van de eeuw. Jamie Oliver gebruikte in zijn “30 minutes” programma’s altijd de waterkoker, maar dat je het rechtstreeks uit de kraan kunt halen is natuurlijk nog veel makkelijker. Daarnaast is het ook een veilige kraan, er zit een kinderbeveiliging op en hij spettert niet. Ik hoef dus niet bang te zijn dat Merlijn ineens kokend water uit de kraan haalt. Wel zo’n fijn gevoel.
Groente verstop recept
Heb jij ook een slechte eter thuis, die wel dol is op pasta bolognese? Dan is dit groente verstop recept het proberen waard. Ik snijd de wortel en paprika heel klein en vooral de linzen maken dat het een hele voedzame en gezonde maaltijd wordt. En nog een tip van mij, maak meteen extra veel saus en vries de rest in. Dan heb je altijd een gezonde maaltijd achter de hand.
De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ja, dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 300 gr linzen (voorgekookt)
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml passata (gezeefde tomatensaus)
- 2 tl oregano
- Handje verse basilicum
- Parmezaan
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat. Ik tap kokend heetwater uit mijn Grohe Red en gebruik verse spaghetti. Dat is in 5 minuten klaar.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snijd de wortel en de paprika in hele kleine blokjes en bak deze kort mee.
Voeg de passata en de linzen toe en roer even om. Breng de vega bolognese op smaak met de oregano, peper en zout. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer de spaghetti op zijn Italiaans door de vega bolognese saus. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.
Dit bericht is in samenwerking met Grohe, lees mijn disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.