
Spaghetti vega bolognese
Ik als foodie zou mijn kind geen kant en klare hapjes geven. Ik zag het al helemaal voor me dat Merlijn lekker met ons mee zou eten en ik ben dan ook braaf begonnen met verse groentehapjes. De werkelijkheid is alleen net ietsje anders. Merlijn lust bijna niks. Ik heb al van alles geprobeerd, van pureren tot juist in grote stukken aanbieden, betrekken bij het koken en complete toneelstukken zodat hij toch een hapje neemt. Nu heb ik mij er gewoon bij neergelegd, het laatste wat ik wil is een strijd aan tafel. Maar soms fop ik hem toch een beetje, zoals met deze vega bolognese (pasta bolo lust hij wel). Die zit boordevol groente en peulvruchten en wat denk je? Hij at zijn bordje helemaal leeg.
Groente verstop recept
Heb jij ook een slechte eter thuis, die wel dol is op pasta bolognese? Dan is dit groente verstop recept het proberen waard. Ik snijd de wortel en paprika heel klein en vooral de linzen maken dat het een hele voedzame en gezonde maaltijd wordt. En nog een tip van mij, maak meteen extra veel saus en vries de rest in. Dan heb je altijd een gezonde maaltijd achter de hand.



De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr spaghetti
- 300 gr linzen (voorgekookt)
- 1 wortel
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 ml passata (gezeefde tomatensaus)
- 2 tl oregano
- Handje verse basilicum
- Parmezaan
- Peper en zout
- Olijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie.
Snijd de wortel en de paprika in hele kleine blokjes en bak deze kort mee.
Voeg de passata en de linzen toe en roer even om. Breng de vega bolognese op smaak met de oregano, peper en zout. Laat dit 10 minuten zachtjes sudderen.
Roer de spaghetti op zijn Italiaans door de vega bolognese saus. Garneer met Parmezaanse kaas en verse basilicum.


Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Recepten bewaren?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in