Menu
Pasta-met-spinazie-UPK-21-02-BLOGPOST-106.jpg

Pasta met spinazie

Deze pasta met spinazie is een echte gezinsfavoriet. Je maakt hem binnen 20 minuten en weet je wat ook fijn is aan dit recept: je hoeft maar 1 ingrediënt te snijden! Zelfs dat is niet perse nodig, wanneer je een potje met in reepjes gesneden zongedroogde tomaat koopt. Kortom niets wat je weerhoudt om deze vegetarische pasta eens te maken. Wij maakten deze pasta met spaghetti (omdat we dat altijd in huis hebben), maar je kunt gerust jouw eigen favoriet gebruiken. Begin met het koken van de spaghetti, dat duurt het langste. Omdat we ook zo min mogelijk pannen vies willen maken kook je de aspergetips de laatste paar minuten met de pasta mee. Die hoef je niet heel lang te koken, ze zijn al in 3 minuten gaar. Roerbak daarna de spinazie met balsamicoazijn en schep de stukjes zongedroogde tomaat er door. De spinazie kun je het beste in fasen roerbakken. Je hebt namelijk behoorlijk wat nodig! Ons advies: kook deze pasta met spinazie direct nadat je de boodschappen hebt gedaan, want twee van die zakken spinazie van 400 gram nemen nogal wat ruimte in de koelkast in! Het lijkt overdreven veel, maar wanneer je een paar keer de spinazie in de pan heen en weer geschept hebt blijft er altijd weinig van over. Eet smakelijk!

4 personen

Ingrediënten voor 4 pers.

  • 300 gr spaghetti
  • 800 gr spinazie
  • 400 gr aspergetips
  • 250 gr zongedroogde tomaat
  • 125 gr pesto (4-6 eetlepels)
  • 120 ml balsamicoazijn
  • 95 gr garneer amandelen
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Snijd de zongedroogde tomaatjes in stukjes.

  2. Kook de spaghetti in ruim gezouten water in 11-12 minuten beetgaar. Voeg de laatste 3 minuten de aspergetips toe. Schep 4 eetlepels kookvocht uit de pan, giet daarna de pasta en aspergetips af. Doe terug in de pan en houd warm met een deksel op de pan.

  3. Rooster de amandelen in een droge koekenpan voor 1-2 minuten tot ze goudbruine plekjes krijgen. Schud ze uit de pan op een bord.

  4. Verhit de olijfolie in de koekenpan. Voeg de spinazie toe en laat al omscheppend in 2-3 minuten slinken. Doe de spaghetti en aspergetips in de pan bij de spinazie, voeg de balsamicoazijn en het achtergehouden kookvocht toe en schep op laag vuur 1-2 minuten door. Breng op smaak met peper en zout. Roer tot slot de stukjes zongedroogde tomaat door de pasta.

  5. Verdeel de spaghetti met spinazie en pasta over de borden. Schep op elk bord een flinke eetlepel pesto en garneer met de geroosterde amandelen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan