Manieren om zoete aardappel te bereiden
Eén woord verschil, verder is er veel hetzelfde. We hinten op de normale pieper versus de zoete aardappel. Weet dat je deze tweede net zo kan bereiden als hoe je met de aardappel omgaat. Van zoete aardappel koken tot er zoete aardappel puree van maken, en van zoete aardappel friet uit de airfryer tot gepofte zoete aardappel. En nu moeten we zeggen dat we zelf ook met enige regelmaat deze gevulde zoete aardappel de oven in schuiven. Van de zoete aardappel ook weer een keer een uitstapje naar de oldskool pieper maken? Bekijk dan ons assortiment aan aardappel recepten.
Verschil zoete aardappel en bataat
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, er is geen verschil tussen zoete aardappel en bataat. Zoete aardappel = bataat. Bataat = zoete aardappel. Hah, is dat mooi de wereld uit geholpen. Wel zijn er diverse type zoete aardappelen: de oranje aardappel, rode aardappel en paarse aardappel. De eerste uit de rij is de bekendste, de meest gebruikte zoete aardappel. De rode aardappel is de normale aardappel. En de paarse aardappel? Die verschilt iets van z’n oranje broer, zit iets minder bètacaroteen in (zet ons lichaam in vitamine A om), maar voor de afwisseling kan je ‘m er goed bijhebben. Per slot van rekening wil het oog ook wel eens iets anders.
Onsje (of twee, drie) extra groen op tafel? Pak onze vegetarische recepten er eens bij.