Plaattaart met zoete aardappel

Plaattaart met zoete aardappel

Wij zijn gek op plaattaarten! Ze zijn lekker en snel klaar. Je kunt er ook fantastisch restjes uit de groentela op verwerken en heb je kieskeurige eters in huis? Beleg dan de helft van de taart met je eigen favorieten en de andere helft voor de kieskeurige eters. Wij denken dat deze plaattaart met zoete aardappel favoriet gaat zijn bij het hele gezin. Een romige ricotta en geitenkaas vulling, zoete aardappels en pittige chorizo. Bestrooi met gemengde sla en wat verse kruiden, dan ziet hij er ook nog eens heel mooi uit.

De zachte geitenkaas met kruiden en knoflook geeft een heerlijke smaak aan deze plaattaart.

Pauline

Kruidige geitenkaas

Deze plaattaart zoete aardappel wordt extra lekker door de romige vulling van geitenkaas en ricotta. Om deze vulling extra veel pit te geven gebruiken we Bettine geitenkaas Garlic & Herbs. Deze zachte geitenkaas met kruiden en knoflook geeft een heerlijke smaak aan deze plaattaart. En zo heb je heel snel een lekkere basis voor dit plaattaart recept. Deze geitenkaas is gemaakt van 100% geitenmelk en dat proef je. Niet alleen lekker op deze plaattaart, maar ook bij de borrel, door de pasta of in deze frittata.

Plaattaart met zoete aardappel
Plaattaart met zoete aardappel

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 350 gr ricotta
  • 200 gr Bettine garlic & herbes
  • 2-3 zoete aardappel (á 400 gram )
  • 2 uien
  • 150 gr chorizo
  • 6 takjes dille
  • 10 gr bieslook
  • 50 gr gemengde sla
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht).

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg op het bakpapier. Kerf 1,5 centimeter vanaf de rand in met de achterkant van een mes. Prik in het midden van het deeg met een vork gaatjes.

  3. Klop in een mengkom 3 eieren los met de ricotta en de helft van de geitenkaas. Hak de helft van de bieslook en dille fijn en schep door de ricotta vulling. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, maar laat de randjes vrij.

  4. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Haal het schilletje van de chorizo en snijd in blokjes. Verdeel beiden over de plaattaart.

  5. Haal de schil van de uien en snijd in parten. Verhit een scheutje olijfolie in een een koekenpan en bak de uiparten 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Verdeel ze over de plaattaart.

  6. Verdeel tot slot de laatste plakjes geitenkaas over de taart. Klop het laatste ei los in een kommetje en bestrijk de randjes met het ei. Zet de plaattaart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes bruin en knapperig zijn. Hak de rest van de dille en bieslook fijn en garneer de taart met de verse kruiden en sla.

Plaattaart met zoete aardappel
Plaattaart met zoete aardappel

Dit bericht is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.

Tags

Familie recepten Hartige taarten & quiche Makkelijke recepten Plaattaarten Geitenkaas Zoete aardappel Oven Vlees recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Hoofdgerecht Lunch

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (29 stemmen)

26 april 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in