Plaattaart met zoete aardappel

Plaattaart met zoete aardappel

Wij zijn gek op plaattaarten! Ze zijn lekker en snel klaar. Je kunt er ook fantastisch restjes uit de groentela op verwerken en heb je kieskeurige eters in huis? Beleg dan de helft van de taart met je eigen favorieten en de andere helft voor de kieskeurige eters. Wij denken dat deze plaattaart met zoete aardappel favoriet gaat zijn bij het hele gezin. Een romige ricotta en geitenkaas vulling, zoete aardappels en pittige chorizo. Bestrooi met gemengde sla en wat verse kruiden, dan ziet hij er ook nog eens heel mooi uit.

De zachte geitenkaas met kruiden en knoflook geeft een heerlijke smaak aan deze plaattaart.

Pauline

Kruidige geitenkaas

Deze plaattaart zoete aardappel wordt extra lekker door de romige vulling van geitenkaas en ricotta. Om deze vulling extra veel pit te geven gebruiken we Bettine geitenkaas Garlic & Herbs. Deze zachte geitenkaas met kruiden en knoflook geeft een heerlijke smaak aan deze plaattaart. En zo heb je heel snel een lekkere basis voor dit plaattaart recept. Deze geitenkaas is gemaakt van 100% geitenmelk en dat proef je. Niet alleen lekker op deze plaattaart, maar ook bij de borrel, door de pasta of in deze frittata.

Plaattaart met zoete aardappel
Ingrediënt: Zoete aardappel
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 350 gr ricotta
  • 200 gr Bettine garlic & herbes
  • 2-3 zoete aardappel (á 400 gram )
  • 2 uien
  • 150 gr chorizo
  • 6 takjes dille
  • 10 gr bieslook
  • 50 gr gemengde sla
  • olijfolie
  • peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht).

  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg op het bakpapier. Kerf 1,5 centimeter vanaf de rand in met de achterkant van een mes. Prik in het midden van het deeg met een vork gaatjes.

  3. Klop in een mengkom 3 eieren los met de ricotta en de helft van de geitenkaas. Hak de helft van de bieslook en dille fijn en schep door de ricotta vulling. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, maar laat de randjes vrij.

  4. Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Haal het schilletje van de chorizo en snijd in blokjes. Verdeel beiden over de plaattaart.

  5. Haal de schil van de uien en snijd in parten. Verhit een scheutje olijfolie in een een koekenpan en bak de uiparten 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Verdeel ze over de plaattaart.

  6. Verdeel tot slot de laatste plakjes geitenkaas over de taart. Klop het laatste ei los in een kommetje en bestrijk de randjes met het ei. Zet de plaattaart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes bruin en knapperig zijn. Hak de rest van de dille en bieslook fijn en garneer de taart met de verse kruiden en sla.

Plaattaart met zoete aardappel
Ingrediënt: Zoete aardappel

Dit bericht is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (24 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.