Plaattaart met zoete aardappel
Wij zijn gek op plaattaarten! Ze zijn lekker en snel klaar. Je kunt er ook fantastisch restjes uit de groentela op verwerken en heb je kieskeurige eters in huis? Beleg dan de helft van de taart met je eigen favorieten en de andere helft voor de kieskeurige eters. Wij denken dat deze plaattaart met zoete aardappel favoriet gaat zijn bij het hele gezin. Een romige ricotta en geitenkaas vulling, zoete aardappels en pittige chorizo. Bestrooi met gemengde sla en wat verse kruiden, dan ziet hij er ook nog eens heel mooi uit.
De zachte geitenkaas met kruiden en knoflook geeft een heerlijke smaak aan deze plaattaart.
Kruidige geitenkaas
Deze plaattaart zoete aardappel wordt extra lekker door de romige vulling van geitenkaas en ricotta. Om deze vulling extra veel pit te geven gebruiken we Bettine geitenkaas Garlic & Herbs. Deze zachte geitenkaas met kruiden en knoflook geeft een heerlijke smaak aan deze plaattaart. En zo heb je heel snel een lekkere basis voor dit plaattaart recept. Deze geitenkaas is gemaakt van 100% geitenmelk en dat proef je. Niet alleen lekker op deze plaattaart, maar ook bij de borrel, door de pasta of in deze frittata.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 eieren
- 350 gr ricotta
- 200 gr Bettine garlic & herbes
- 2-3 zoete aardappel (á 400 gram )
- 2 uien
- 150 gr chorizo
- 6 takjes dille
- 10 gr bieslook
- 50 gr gemengde sla
- olijfolie
- peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 220 graden (electrisch), 200 graden (hetelucht).
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en leg op het bakpapier. Kerf 1,5 centimeter vanaf de rand in met de achterkant van een mes. Prik in het midden van het deeg met een vork gaatjes.
Klop in een mengkom 3 eieren los met de ricotta en de helft van de geitenkaas. Hak de helft van de bieslook en dille fijn en schep door de ricotta vulling. Breng goed op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over het bladerdeeg, maar laat de randjes vrij.
Schil de zoete aardappel en snijd in dunne plakjes. Haal het schilletje van de chorizo en snijd in blokjes. Verdeel beiden over de plaattaart.
Haal de schil van de uien en snijd in parten. Verhit een scheutje olijfolie in een een koekenpan en bak de uiparten 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Verdeel ze over de plaattaart.
Verdeel tot slot de laatste plakjes geitenkaas over de taart. Klop het laatste ei los in een kommetje en bestrijk de randjes met het ei. Zet de plaattaart 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de randjes bruin en knapperig zijn. Hak de rest van de dille en bieslook fijn en garneer de taart met de verse kruiden en sla.
Dit bericht is in samenwerking met Bettine. Lees hier onze disclaimer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in